Červený úsvit přehled

Červený úsvit
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421908/bmid_cerveny-usvit-0gP-421908.jpg 4 139 139

Rudý úsvit série

1. díl

Darrow je Červený; člen najnižšej kasty v spoločnosti rozdelenej podľa farieb. Rovnako ako ďalší Červení celé dni tvrdo pracuje v presvedčení, že on a jeho ľudia pripravujú povrch Marsu pre život budúcich generácií. Neprotestuje, pretože verí, že všetka krv a pot z tvrdej práce jedného dňa prinesú jeho deťom lepší život. Ale Darrowa a jeho ľudí oklamali. Čoskoro zistí, že ľudstvo už na povrchu Marsu žije celé generácie. Po celej planéte sa rozprestierajú veľké mestá a rozsiahle parky. Darrow, ako aj všetci Červení nie sú ničím iným než otrokmi dekadentnej vládnucej triedy. Vedený túžbou po pomste a spomienkou na stratenú lásku Darrow obetuje všetko, aby sa infiltroval do slávneho Inštitútu, na miesto, kde dominantná Zlatá kasta musí dokázať, že je hodná vládnutia, a kde budúce generácie ľudstva tvrdo bojujú o moc. Darrow bude musieť bojovať nielen o svoj život, ale aj o samotnú budúcnosť civilizácie, pričom súpermi mu budú najlepší a najbrutálnejší predstavitelia vládnucej triedy Spoločnosti. Nezastaví sa pred ničím, aby ich zničil, ani za cenu, že sa bude musieť stať jedným z nich.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Aktuell

Red Rising, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Červený úsvit. Přihlašte se a napište ho.

Elvi21
11.12.2024 3 z 5

Přečetla jsem v maďarském překladu, dvě třetiny knihy mně již poněkud nudila, jen samé boje mezi domy, již jsem jen rychle přelétla pohledem jednotlivé stránky. Doufám, že další díly budou napínavější.

Bílá paní
13.09.2024 3 z 5

Možná je dobře, že další díly v češtině nevyšly, protože české vydání má poměrně otřesný překlad se spoustou chyb. Samotná kniha je takový lepší průměr.

Afrodedek
07.08.2024 4 z 5

POZOR !!!!
Knížka mě hodně bavila, ale jde jen o první díl trilogie kdy další dva díly nebyly a zřejmě ani nebudou přeloženy!!! První díl byl vydán v roce 2016, takže to bohužel opravdu vypadá tak, že už se dalších dílů nedočkáme. Na druhou stranu mě to alespoň donutí přečíst si zase něco v anglině.

Knižní novinky (41. týden)

06.10.2019

Kniha Červený úsvit v seznamech

v Mé knihovně99x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)