Cesta přehled

Cesta
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/151719/bmid_cesta-1dL-151719.jpg 4 2956 2956

Po úspěšném „morálním thrilleru” Tahle země není pro starý přichází tento americký spisovatel se „sci-fi”, přičemž uvozovky jsou i tentokrát velmi na místě. Román Cesta se odehrává ve světě sežehnutém neznámou katastrofou. Otec se synem putují šedivou zimní krajinou a děsí se každého náznaku, že nejsou sami, kdo přežil; od posledních lidí totiž rozhodně nemohou čekat nic dobrého. Dvojici drží při životě jen to, co uveze jejich nákupní vozík a co občas najdou v prázdných domech. Jejich cílem je mořské pobřeží, ale i tam se samozřejmě ukáže, že naděje už neexistuje. Nebo snad ano? Za tento román autor obdržel v roce 2007 Pulitzerovu cenu.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Argo

The Road, 2006

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta. Přihlašte se a napište ho.

j.vitek
06.01.2025 4 z 5

Poutavě napsané. Pořád jsem čekal nějaký zvrat. Závěr mě zklamal. Příliš manýrismu zkušeného autora. Něco jako oskarové filmy - na efekt pro masy. Ilustrace dětinské - proč?
Co zůstává, je pocit nostalgie a smutek. Naděje velmi mizivá.

LuckaLO
06.01.2025 5 z 5

192 stran čisté deprese a beznaděje.
Je v mrtvém světě ještě aspoň nějaká naděje a dobro? Nebo zbyla jen smrt, šero, popel a černý sníh?

Pafka643
31.12.2024 5 z 5

Masterpiece!
Příběh otce a syna. Kdo nese pochodeň naděje v jinak beznadějně ztraceném světě? Polemika o tom, co je dobro a zlo.

Knižní novinky (33. týden)

11.08.2019

Pamatuj si, že co si dáš do hlavy, tam už zůstane napořád, řekl. Měl by ses nad tím zamyslet. (str. 14)

Zapomeneš, co si chceš pamatovat, a pamatuješ si, co chceš zapomenout. (str. 15)

Na téhle silnici nejsou Bohem oslovení lidé. Ti jsou pryč a já tu zůstal a oni si s sebou odnesli svět. (str. 27)

Více citátů z knihy najdete u autora.

Ocenění knihy (3)

2008 - Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu (Kniha roku)
2007 - Pulitzerova cena (Beletrie)
2006 - James Tait Black Memorial Prize (Fiction Award)

Kniha Cesta v seznamech

v Přečtených3 898x