Cesta do středu Země přehled

Cesta do středu Země
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524789/bmid_cesta-do-stredu-zeme-6532b08f125d4.jpg 4 1238 1238

Cesta do středu Země nebo také jen Do středu Země (1864, Le voyage au centre de la Terre) je dobrodružný vědeckofantastický román francouzského spisovatele Julesa Verna. Profesor Otto Lidenbrock objeví starou knihu, která skrývá zašifrovaný rukopis psaný runami . Jedná se o popis cesty vedoucí do středu Země. Profesor se na tuto cestu vydává se svým synovcem Axelem a průvodcem Hansem. Do hlubin Země sestupují po jícnu sopky, objevují podzemní moře, prochází geologickými obdobími a sledují vývoj života v oblastech, o jejichž existenci mnoho vědců pochybuje. Pozorují boj nebezpečných pravěkých oblud a jejich zkušenost se střetává s mnoha vědeckými teoriemi o nemožnosti života pod zemí. Nachází vzácné prehistorické pohřebiště, které skrývá mnoho přelomových objevů. Několikrát se ocitají v nebezpečí života, díky hrůzné bouři, nedostatku vody a nebezpečným živočichům. Zpět na zem se dostávají díky výbuchu sopky, která je dopravila zpátky s valící se lávou...... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , ARTiS

Voyage au centre de la Terre, 1864

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta do středu Země. Přihlašte se a napište ho.

andrew8woods
17.11.2024 4 z 5

Další kniha od autora, která tentokrát překonává všechny ostatní. Za mě zatím nejlepší (četl jsem Ocelové město, Vynález zkázy, Cesta kolem světa a Pět neděl v baloně). Poprvé mi přišlo, že si autor dal záležet s vytvořením charakteru postav, takže jsem si hlavní postavu mohl dokonce i oblíbit. Příběh je svižný i zajímavý. Určitě bych od autora doporučil právě tuto knihu...

Misantrop
03.10.2024 4 z 5

První seznámení s příběhem u mne spadá do 90.let, kdy jsem jako dítě přičmuchl ke knižnímu komiksu, který vyšel pod španělskou taktovkou roku 1991 (a stále zdobí mou knihovničku, heč).
Před lety jsem zhlédl i barevnou zfilmovanou verzi z roku 1959, která získala několik nominací na Oskara a i dnes má snímek něco do sebe. Před čtením knihy jsem si při žehlení (ne, kecám) ještě pustil vlažný celuloid z roku 2008, kde má hlavní roli Brendan Fraser, abych mohl knihomolsky uzavřít kruh. V průběhu čtiva se dá pomalé tempo na povrchu Země odpustit, jelikož pod povrchem se budou dít jó věci.
"Slovo jeskyně není snad vhodné k označení tohoto nesmírného prostoru. Ale slova lidského jazyka nestáčí tomu, kdo se odváží do zemských hlubin!"

Natyna3
09.09.2024 4 z 5

Cesta do středu Země je kniha, s jejímž úryvkem jsem se setkala poprvé na základní škole. Tento úryvek mne natolik nadchl, že jsem si dílo musela od pana učitele vypůjčit a dočíst doma!
Měla jsem jako dítě nádhernou fantazii a tak jsem knihu opravdu prožila a byla jsem ohromena světem, který autor vykreslil, cestou hlavních hrdinů průřezem planety Země, a tím, co tam objevili.
Dnes to byla příjemná nostalgie, ačkoliv jsem si, jako u řady jiných knih, povzdechla nad tím, kam se ta fanatazie člověku ztratila.
Jsem ale moc ráda, že jsem se ke knize vrátila, myslím, že i dnes nabízí dobrodružný příběh velké kvality.

65 knižních novinek (23.10. - 5.11.)

23.10.2017

Kniha Cesta do středu Země v seznamech