Cesta slávy přehled
Jeffrey Archer
Román „Cesta slávy", inspirovaný skutečnou událostí, oživuje jednu ze záhadných historických osobností, jejichž tajemství dosud přetrvává. Někteří lidé mají natolik fantastické sny, že kdyby je uskutečnili, zajistili by si tím trvalé místo v dějinách. Právě takovými jedinci byli Francis Drake, Robert Scott, Percy Fawcett, Charles Lindbergh, Amy Johnsonová, Edmund Hillary a Neil Armstrong. Co když někdo měl sen, který uskutečnil, ale o tom, že svého cíle dosáhl, chyběl důkaz? Kniha „Cesta slávy" je příběhem takového muže. Dokud neobrátíte poslední stránku pozoruhodného románu Jeffreyho Archera, nedokážete rozhodnout, zda by do seznamu těchto legend neměl být zařazen i horolezec George Mallory, protože pokud by tomu tak bylo, muselo by z něj být vymazáno jiné jméno.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Cestopisy a místopisy
Vydáno: 2022 , Saga EgmontOriginální název:
Paths of Glory, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta slávy. Přihlašte se a napište ho.
J. Archer umí psát velmi čtivě, o tom žádná... Začátek románu o Malloryho studiích a vylomeninách byl úsměvný i vtipný, ale když chtěl pokořit Čumulangmu - Bohyni matky země, to už šlo do tuhého. Ani falešný zpěv "Hádej Matyldo "nepomáhal. Čtenář s Mallorym prožívá jeho sen o pokoření této dámy, vzestupy i pády, rodinné štěstí i výčitky. Rozesmál mě generál, který na výpravu bere i vanu, v níž každý večer sedí v teplé vodě s doutníkem a sklenicí brandy. Není jediný důvod měnit své zvyky ani v indické džungli.. Nicméně nikdy nepochopím tu touhu trmácet se na pokraji smrti ledovou nehostinnou pustinou k výšinám s omrzlýma ušima a nemožností dýchat. S vědomím, že když to nedopadne, děti budou vyrůstat bez otce a jeho milující žena si ho doteď neužila a už ani neužije ...Kdo má rád dobrodrůžo, směle do toho, doporučuji a netradičně plný počet.
Výborná kniha. Meno Gregoryho Malloryho mi bolo povedomé, ale nevedela som ho celkom zaradiť. Teraz už viem a myslím, že si ho už navždy zapamätám. Táto kniha je mix fikcia a realita, ale skvelo a pútavo napísaná. Aj keď nikdy celkom nepochopím takúto túžbu ako majú niektorí ľudia, dosiahnuť rôzne vrcholy a prvenstvá, že sú ochotní za to zaplatiť aj životom, ich životné príbehy sú častokrát fascinujúce. Odporúčam.
Kniha Cesta slávy v seznamech
horolezectví životopisné, biografické romány Mount Everest (osmitisícovka) podle skutečných událostí dobrodružné rományAutorovy další knížky
1989 | Ani o dolar víc, ani o dolar míň |
2022 | Jen čas ukáže |
2009 | Čas pomsty / Vzpomínáš si? / Dítě číslo 44 / V šachu - zkrácené verze |
2009 | Čas pomsty |
1995 | Kane a Abel (1. část) |
Čítavá kniha o odvážnych a zapálených mužoch. Už dlhé roky ma fascinuje otázka: "Dosiahli vrchol?" Je možné, že s najnovším objavom Irvineových pozostatkov sme sa k odpovedi priblížili.
Kým (a ak vôbec) dostaneme definitívnu odpoveď, máme tento krásny beletrizovaný životopis muža, o ktorom som osobne presvedčený, že bol "úplne hore" úplne prvý.