Cestička k domovu přehled
Karel Václav Rais
Verše a povídky z autorovy tvorby pro mládež jsou věnovány lásce k domovu, lásce k matce, otci, ale i lásce k domovu v širším slova smyslu, lásce k rodné zemi, její slavné minulosti a jejímu lidu. Verše a povídky z venkovského prostředí zachycují zábavy a hry venkovských dětí, všímají si jejich vztahu k přírodě a přibližují i jejich dojmy z prvého setkání s Prahou. Ilustroval Zdeněk Mlčoch. Vydavatel: Albatros, Praha.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cestička k domovu. Přihlašte se a napište ho.

Krásné! Některé básničky učím postupně své děti, které už od raného dětství překvapují Mikuláše a čerty svým výběrem veršů. Odměna je zatím nikdy neminula, Mikuláš i ze svého přidal. Mám ráda Raisovo vlastenectví, kéž bychom si své země tak vážili a ji milovali, jako on.
Kniha Cestička k domovu v seznamech
v Mé knihovně | 35x |
příroda česká literatura mezilidské vztahy básně čeští spisovatelé lidskost, lidství Národní knihovna ČRAutorovy další knížky
1972 | ![]() |
2010 | ![]() |
1965 | ![]() |
1974 | ![]() |
1961 | ![]() |
Překrásné básničky. Cestičku k domovu jsme se učili nazpaměť na prvním stupni základní školy a pamatuji si ji dodnes. Srozumitelně, něžně a věcně napsaná sbírka básniček.