Cestou do nebe přehled
* antologie
Povídková antologie současných irských spisovatelek.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cestou do nebe. Přihlašte se a napište ho.
Jestli něco irští spisovatelé a spisovatelky umí, tak je to žánr povídky. Ještě jsem nečetla žádnou (a že už jsem jich přečetla dost), která by mě nepřikovala ke stránkám a nepřinutila mě číst tak dlouho, dokud ji nepřečtu.
Nejinak jsem to měla s Cestou do nebe. Každá z povídek vás chytne hned po první větě a nejdéle po té desáté už usilovně přemýšlíte, jak tohle asi tak může skončit, a zároveň čtete a čtete a čtete... A přitom jsou to všechno povídky z našeho běžného života.
Všem autorkám ve výboru opravdu velká poklona a já se jdu shánět po jejich tvorbě, která u nás vyšla.
Kniha povídek se hodnotí těžko. Každý spisovatel píše jinak a každá povídka je jiná. I když mají společné téma, některá mi nesedla. Pro emancipované ženy , feministky a svobodomyslné ženy je lákavým čtením, pro mě hlavně nahlédnutím do Irska , do duše lidí z té krásné země.
Kniha Cestou do nebe v seznamech
Část díla
2008 | Tichá hrůza |
2020 | Nejkrásnější dárek |
2016 | Lesní lišky a další znepokojivé příběhy |
2015 | Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení |
Nejsem čtenář povídek, ale v době čtecí krize v nemocnici mi tahle kniha stačila. A Irské spisovatelky mě mile překvapily.