Cestou fak* it (malá kniha, velká moudrost) přehled
John C. Parkin
Bohatě ilustrovaná kniha obsahuje jednoduchý návod, jak používat ve svém životě osvobozující a mocné FAK* IT. S důkladnou znalostí východních filosofií společně s nadhledem shrnují autoři to nejlepší z východní moudrosti a to velmi netradičním způsobem. Díky FAK* IT si můžeme uvědomit, že věci nejsou tak důležité, jak si myslíme, a že si své problémy vytváříme tím, že bereme všechno příliš vážně.... celý text
Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 2017 , PragmaOriginální název:
The Way of Fuck it, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cestou fak* it (malá kniha, velká moudrost). Přihlašte se a napište ho.
Těžký tuhle knížečku nějak ohodnotit. Je to pár vět na papíře, ale mám s ní hezký vzpomínky. Když jsem pracovala na jednom projektu, kterej jsem milovala - a ty lidi tam - tak jsem chodila každý den s touhle knížkou a nutila všechny, aby listovali a otevřeli ji na náhodný stránce a vzali si k srdci to, co tam budou mít. Knížka nebyla moje. A po konci projektu (což pro mě bylo - a stále je - hodně bolavý) za mnou přišla kolegyně a dala mi ji. Přišlo mi to jako krásný gesto a od té doby ji mám na pracovním stole - pořád na očích.
Líbí se mi myšlenka té knížky a ilustrace uvnitř!
Některý věci v ní jsou vážně vtipný, některý trochu k zamyšlení. Taková malá připomínka, ať nebereme všechno tak moc vážně.
Kniha Cestou fak* it (malá kniha, velká moudrost) v seznamech
2017 | Do pr…, dělejte, co máte rádi |
2012 | Cestou fak it - Malá kniha, velká moudrost |
2009 | Kašli na to! Uleví se ti |
2018 | Do pr.…, berte život takový, jaký je |
2013 | Léčebna fak it |
Kniha mě zaujala anotací, ale nemá ani cenu papíru, na němž je vytištěná (a jde přitom o recyklovaný papír). Někdy je hodnota knihy právě ve vizuálním zpracování (moje švagrová vydává knihy, které jsou mi obsahem často cizí, ale je na ně aspoň radost pohledět a člověk je má v knihovně jako umělecké dílo) a tahle má sice jednoduché, ale hojné a často originální ilustrace - ty však nedokážou vykompenzovat jistou nelogičnost nahodilých myšlenek, které jako by někdo ve volné chvíli (třeba na WC) vymyslel, hodil je na papír a už nikdy neredigoval. Ale možná je to jen překladem a třeba to skutečně jsou hluboké myšlenky, které jen nebyly adaptovány do češtiny... Ostatně jak už tu někdo zmínil, název má hvězdičku jaksi navíc a upřímně - kdo neměl ono původní anglické slovo ve slovníku jako třetí po "yes" a "no", aby nedokázal poznat, oč jde a přitom by byl vizuální dojem tak nějak lepší.