Cestovateľ přehled
Alexandra Bracken
Počas jednej zničujúcej noci stratí fenomenálna husľová virtuózka Etta Spencer všetko, čo pozná a miluje. Keď ju cudzinec s nebezpečnými úmyslami sotí do neznámeho sveta, Etta si je istá len jednou vecou: precestovala nielen míle, ale až roky ďaleko od svojho domova. Navyše jej rodina, o ktorej existencii až doteraz ani netušila, jej odkázala dedičstvo. Nicholas Carter je spokojný so svojím životom pri mori a ďaleko od mocnej rodiny Ironwoodových. S príchodom neobyčajnej cestovateľky na jeho loď sa však začína jeho životom prepletať aj neodbytná príťažlivosť minulosti, ktorej nemôže utiecť a vynárajú sa putá rodiny, z ktorých sa nedokáže len tak dostať. Rodina Ironwoodových v tom istom čase pátra po ukradnutom predmete neopísateľnej hodnoty. Sú presvedčení, že nájsť ho vie iba Nicholasova cestovateľka, Etta. Aby ju ochránil, musí sa Nick uistiť, že im Etta tento vytúžený predmet vráti, a to bez ohľadu na to, či to ona sama chce alebo nie. Nicholas sa spolu s Ettou vydáva na veľmi nebezpečnú cestu loďou naprieč storočiami a kontinentmi, hľadajúc znamenia, ktoré po sebe zanechal iný cestovateľ pri pokuse skryť vzácny predmet pred rodinou Ironwoodových. S každým ďalším krokom, ktorým sa Etta s Nicholasom približujú k odhaleniu pravdy a smrteľne nebezpečnej hry Ironwoodových, sa zákerné sily snažia rozdeliť ich a navždy Ette zahatať cestu späť domov.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2016 , MotýľOriginální název:
Passenger, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cestovateľ. Přihlašte se a napište ho.
Styl super, v první polovině i čtivé a svižné, ovšem ta svižnost byla později pohřbená v nekonečném omýlání už řečeného, aby mohl být podivně až nelogicky podkopán vztah mezi hlavními aktéry. Hlavně Nickolas mi přišel jak praštěný palicí (já vím, že ten člověk neplní sliby a nejspíš nás prostě všechny zotročí, ale já chci získat "svobodu", tak mu v tom pomůžu, i když mám možnost se na něj vyfláknout a žít si, jak se mi zachce...???) Nakonec moc nefungovalo ani filozofování o změnách v čase a morálce cestovatelů...Ke konci už jsem se nutila ke čtení.
Knížka se četla dobře, ale dej byl trochu "splašený". Asi jsem čekala něco trochu jiného.
Přesto byla kniha čtivá a pokud se nepletu, tak mladší generace by si v ní našla to své.
Kniha Cestovateľ v seznamech
2016 | Pasažérka |
2017 | Cestovatelka |
2020 | Strašlivý příběh Prospera Reddinga |
2021 | Poslední život prince Alastora |
2023 | Lore |
Velká horská jízda. Na začátku pomalý a celkem až nudný rozjezd, který dlouhou dobu se odehrával na moři, pak přišlo prudké zrychlení, cestování, děj utíkal jak na běžícím pásu, na konci opět zpomalení. Celkově ale knížku hodnotím velmi pozitivně, protože mě hlavní hrdinové velmi bavili. Byla mezi nimi chemie, napětí, láska. Oba navštívili hromadu míst... celkově si myslím, že knížka má slušný potenciál a říkám si, že si velmi ráda přečtu druhý díl. Nicméně by mě zajímalo, co se odehrávalo předtím, kde se vzali cestovatele času a celkově nějaké větší uvedení do děje. Třeba to zjistíme ve druhém díle a palec nahoru dávám i za zajímavý konec.