Chalupa přehled

Chalupa https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528779/bmid_chalupa-6627a75d71c62.jpg 4 514 514

Existují cesty, které si člověk nevybírá, a lidé, které by raději nepotkal. Helenin přítel je nedostupný. První společné dítě se dere na svět a po Karlovi se slehla zem. Mladá žena utíká z města na valašskou samotu, od lidí a své matky, která přesně ví, jak by měla dcera žít, ale sama je nešťastná a osamělá. Tereza má trable s nesnesitelným šéfem a do toho manžel vybral bez jejího vědomí větší částku ze společného účtu. Jako by nestačilo, že se musí potýkat s krizí středního věku, vyčpělým vztahem a dcerou, které nerozumí. Když se ve dveřích bytu objeví policie, pochopí, že se stalo něco zlého. Životní dráhy obou žen přetrhne krutá událost a příběhy se protnou. Každá se s osudovou ztrátou musí vyrovnat po svém. Tereza se snaží rozluštit cizí tajemství a Helena se pere s vlastní nejistotou a závislostí na druhých. Dokážou najít v nečekané situaci sílu jít dál? A dokážou být ještě někdy vůbec šťastné?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chalupa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (126)

MarceD.
16.05.2024 3 z 5

Další ze série knih, kde mi je aspoň jedna z hlavních postav mimořádně nesympatická. Nicméně kniha jako taková se mi četla dobře, neveselé zápletce navzdory. Závěr pro mě byl trochu nečekaný, ale to je jedině dobře. Epilog mi naopak už přišel trochu navíc a lehce matoucí.

hannina
13.05.2024

Poslechnuto jako četba v Čro. Skvělé podání. Bavilo mě to.


666Jitka
11.05.2024 4 z 5

(SPOILER) Životy dvou žen zcela odlišných povah a věku, které od života očekávají každá něco úplně jiného, se vlivem okolností nečekaně protnou... Autorka si s běžným tématem vyčpělého dlouhodobého vztahu, milostného trojúhelníku, stereotypního soužití, honbou za kariérou a jednotvárným rodinným životem umně pohrává a v příběhu nechává promlouvat dvě hlavní postavy, prostřednictvím jejichž myšlenek, pocitů a činů se zamýšlí nad všedními životy obyčejných lidí, zde tedy hlavně z pohledu žen, které dříve či později neminou většinu z nás. Odpočinkový poslech ze života jsem si užila na Českém rozhlase.

všechny komentáře

Související novinky (2)

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin

01.09.2023


Dvůr zázraků, Pohádka a další knižní novinky (21. týden)

21.05.2023


Citáty z knihy (1)

Musíš se přinutit něco dělat, jenom tak se zbavíš zlých myšlenek.


Kniha Chalupa v seznamech

v Právě čtených14x
v Přečtených705x
ve Čtenářské výzvě158x
v Doporučených18x
v Knihotéce128x
v Chystám se číst370x
v Chci si koupit99x
v dalších seznamech4x