Eleanor a Grey přehled

Eleanor a Grey
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460547/bmid_eleanor-a-grey-kyF-460547.jpg 4 390 390

Chances série

1. díl

Greyson East ve mně zanechal svoji trvalou stopu. Když jsem se do něho jako mladá dívka poprvé zamilovala, o životě jsem toho moc nevěděla. Ale již brzy jsem věděla vše o jeho úsměvu, hlasitém smíchu i motýlech v břiše, které jsem cítila pokaždé, když mi byl nablízku. Život byl dokonalý… jenže pak se to všechno pokazilo, a každý z nás byl nucen jít dál svojí vlastní cestou. Nechala jsem svou první lásku jít, držela jsem se vzpomínek a žila jen pro ten den, kdy se znovu shledáme. Když se mé přání konečně splnilo, vůbec to nebylo tak, jak jsem si představovala. Když jsem se rozhodla přijmout práci chůvy, nemohla jsem tušit, že to budou jeho děti, o které se budu muset starat, a že mým novým šéfem bude právě ten kluk, kterého jsem kdysi znala. Ten kluk, z něhož byl nyní muž – chladný, osamělý, odtažitý muž. Jeho sladký úsměv i nakažlivý smích, který jsem kdysi tolik milovala, zůstal už jen vzdálenou vzpomínkou. Potýkal se se silnými pocity smutku a bolesti ze ztráty. Když si uvědomil, kdo jsem, donutil mě ke slibu, že budu dělat jenom svou práci a nic jiného než svou práci. Přinutil mě, abych mu slíbila, že se ho nebudu snažit znovu poznat, že se nepokusím znovu oživit vzpomínky, které jsem si celou tu dobu hýčkala. Ale občas jsem v jeho divokých očích zahlédla toho chlapce, kterého jsem kdysi znávala. Viděla jsem toho Greysona, který se usmíval a hlasitě smál, který ukradl srdce mladé dívce. A ani v nejmenším jsem nepochybovala o tom, že za toho chlapce stojí bojovat. Dostala jsem druhou šanci bojovat o někoho, kdo hluboce poznamenal můj život. Mohla jsem jen doufat, že i já jsem dokázala zanechat stopy na jeho duši.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet

Eleanor & Grey, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Eleanor a Grey. Přihlašte se a napište ho.

Kalokaghatia
02.11.2024 5 z 5

Nepamatuji si, že bych u nějaké knihy brečela tolik, jako u téhle. Silný a smutný příběh.

Lovana
22.10.2024 5 z 5

Dlouho mi trvalo než jsem se ke knize dostala a teď si říkám Proč jsem knihu tak dlouho odkládala?. Byla to pro mě první kniha autorky a byla skvělá.
Hned na začátku jsem si velmi rychle oblíbila obě hlavní postavy. Jakby taky ne. když je Eleanor knihomolka milující Harryho Pottera. A Grey byl vážně úžasný. Ve druhé části si hlavní hrdinové vlastně vymění úlohy a tím, čím byl Grey v první části, tím se stane Eleanor v části druhé. Kromě hlavních postav jsem si velmi oblíbila Claire Lorelai, Karlu a samozřejmě nesmím zapomenout na Shay.
Nějaké drobné výtky bych měla, asi v polovině knihy byla pro mě chvíli docela nudná pasáž, u které jsem si říkala, že by se mohlo začít něco dít, ale naštěstí toto netrvalo dlouho. Také mi přišlo zvláštní, že se zrovna Eleanor v druhé části stala chůvou Greyových dětí, osobně si něco takového nedovedu představit. A konci bych možná naopak uvítala pár stránek navíc, ale to bylo možná i tím, že jsem si knihu absolutně zamilovala a nechtěla jsem se s postavami a příběhem loučit.
Určitě si přečtu i další knihy autorky, protože tato je opravdu skvělá, jen pokud jste alespoň z části citlivky jako já, tak si ke čtení přiberte i zásobu kapesníčků. Dlouho se mi nestalo, abych u knihy tolikrát brečela, jako u této. Zajímalo by mě i pokračování série Landon & Shay, ale je otázka, zda se ho dočkáme v českém překladu.

Hodnocení 4,75*/5*

petulkapeta
04.08.2024 5 z 5

,,Lidé nemuseli mluvit o lásce, aby věděli, že existuje. Láska nebyla skutečná jen tehdy, když to někdo vyslovil nahlas. Ne, právě naopak. Láska tiše čekala ve stínu, aby mohla zhojit rány v našich srdcích."

,,Naše životy jsou příliš krátké a zítřek je bez záruky. Pokud existuje něco, co si všichni zasloužíme, pak je to právo na štěstí. "

Tento příběh to bylo teda něco, ale úplně jsem si ho zamilovalala,tak jako Eleanora a Greye ti dva se našly vždy v pravý okamžik a pomohly si navzájem. Jejich Láska byla silná a neskutečná.

Knižní novinky (18. týden)

02.05.2021

Jediná hezká věc na smrti je ta, že ti nemůže vzít tvoje vzpomínky. Ty žijí věčně.

Možná že všichni lidé nakonec potřebují někoho, kdo by tu pro ně v těžkých chvílích byl, ačkoliv se ho snaží ze všech sil odstrčit.

Kniha Eleanor a Grey v seznamech

2022  87%Vzduch, který dýchá