Chci žít šťastně přehled
Harriet Griffey
Chcete být zdravější, výkonnější a spokojenější? Většina z nás chce žít spokojeně. Šťastní lidé vždy vidí život z té lepší stránky a nesnáze zvládají s optimismem. A díky tomu se jim většinou v životě daří. Touha po dosažení štěstí může však mnoha lidem připadat poněkud vágní. Nebo je štěstí opravdu tak nejasný a nekonkrétní pojem? Kniha je plná praktických informací, nápadů a inspirace. Nabízí rady, co můžete udělat pro to, abyste dosáhli pocitu štěstí, a díky několika malým změnám můžete i vy prožít spokojený a radostný život. Boj s negativními myšlenkami a stresem, pohyb, skloubení rodiny a práce a zdravá strava mohou váš život významně zlepšit. Vaše spokojenost leží ve vašich rukách. Máte ji na dosah.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chci žít šťastně. Přihlašte se a napište ho.
Ke knize jsem se dostala náhodou; a pak se kouknu sem a tady hodnocení 24% (what?) S jistou předpojatostí a nechutí jsem začala číst a ...
Kniha je velmi zhuštěný recept na štěstí/radost. Nechybí žádný aspekt. Užitečná "encyklopedie", pokud už máte leccos načteno a nepotřebujete dlouhé výklady a příklady, jež vás mají přesvědčit, že "to" opravdu funguje.
Bohužel, autorka se snaží působit vědecky a téměř vše dokládá patřičnou vědeckou studií. To její návod degraduje jen na záležitost chemických a neurologických procesů.
Na druhou stranu knížka obsahuje řadu citátů "k věci" od nejrůznějších osobností, doplněných vhodnou ilustrací, přes celou stránku nebo i dvoustránku. Už jen za to je hvězda navíc.
Souhrn: je dobré si dle knihy jednou za čas připomenout, čím vším lze štěstí/radost ovlivnit, a zkorigovat si tak své vnitřní nastavení, zda něco neopomíjíme. Nebo prostě sednout s hrnkem čaje a zamýšlet se nad citáty. Jen to chce hodně tolerance nad celkovým zpracováním. Já bych knihu úplně nezatracovala.
Kniha mě zklamala. Mám ráda motivační knížky, většina z nich mě dokáže "nakopnout", ale i když jsem veskrze pozitivní člověk, z této knihy jsem málem dostávala deprese. Maličká písmenka se špatně čtou, každému tématu je věnována 1-2 stránky, takže obsahuje jen pár obecných frází, polovinu knihy tvoří prázdné listy nebo obrázky s citáty. Když už se autorka věnuje tématu, často se odvolává na výsledky různých studií a vrcholem byla závěrečná kapitola - když nejste šťastní, běžte k lékaři a ten vám předepíše antidepresiva. Za mě tedy opravdu zbytečné plýtvání papírem.
Kniha Chci žít šťastně v seznamech
2017 | Chci spát |
2017 | Chci si zorganizovat život |
2017 | Chci žít bez stresu |
2018 | Chci žít šťastně |
2018 | Chcem získať sebavedomie |
V této knížce se asi nedozvíte až tak moc nového - je tu stručně shrnuto, to jste už asi mnohokrát slyšeli. To ale vůbec nevadí, naopak - určitě není na škodu si občas připomenout, že strůjci svého vlastního štěstí můžeme být jen my sami.
Dovolím si jeden citát: " Většina z nás je tak šťastná, jak se rozhodne."
Doplnění textu dobře vybranými citáty pokládám za velmi vhodné a zajímavé.
Velmi se mi líbí malý formát a především mne zaujala neobvyklá grafická podoba s laděním do žluté, šedé a černé barvy (tím mne knížka v regále knihkupectví okamžitě zaujala a nalákala ke koupi, čehož určitě nelituji). Knížku doporučuji.