Chemie na talíři přehled

Chemie na talíři
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482653/bmid_chemie-na-taliri-TuU-482653.jpg 5 6 6

„Nikdy nevěř chemikovi, který neumí vařit.“ Co se stane, když pustíte do kuchyně někoho, kdo se vyzná v chemii? Bude výsledkem chutné jídlo, nebo exploze? V případě Ondřeje Dvořáka vám garantujeme to první, a nádavkem dostanete ještě obrovské množství překvapivých, zábavných, zajímavých a fundovaných informací o tom, jaké chemické a fyzikální procesy jsou odpovědné za středně propečený hovězí steak, omamnou vůni smaženého řízku, křupavou zeleninu, nadýchaný popcorn nebo tu nejlepší domácí zmrzlinu… vzorce ještě nikdy nebyly tak přístupné a zábavné! Držíte v rukou knihu, která nabízí skutečně pestré čtení. Výklad o chemických vlastnostech základních potravin jako cukr, mléko, máslo, maso či voda vystřídá exkurz do zákoutí mongolské kuchyně. Od popisu principu vnímání chutí se dostaneme k tomu, proč jsou některé papričky opravdu hodně pálivé, dozvíme se, za co je v kuchyni odpovědná Maillardova reakce a jen tak mimochodem se naučíme, jak připravit steak podle našich představ. I taková totiž může být chemie: skutečně praktická věda, úzce propojená s našimi každodenními životy.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chemie na talíři. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (1)

Gimli
15.01.2022 5 z 5

Svěže podané informace a zajímavosti o roli chemie, biochemie a fyziky ve vaření i gastronomii jako celku. Hromadu znalostí jsem si oprášil a spoustu nového a užitečného jsem se dozvěděl. Jsem spokojený.


Související novinky (1)

Knižní novinky (46. týden)

14.11.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Chemie na talíři v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených6x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit6x

Autorovy další knížky

2023  56%Já, droga
2021  93%Chemie na talíři