Chlapec a hvězdy přehled

Chlapec a hvězdy
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/234774/bmid_chlapec-a-hvezdy-cwJ-234774.jpg 4 127 127

Verše k obrazům a obrázkům Josefa Lady V půvabné knize, která vyšla poprvé v roce 1956, se sešly dvě významné osobnosti české kultury. Seifert v harmonii s Ladovou poetikou vykouzlil českou ves s pří-značnými scenériemi, postavami a zvyky, znázornil i dětský "rok na vsi", pomlázky, koledy, hry i pohádkovou fantazii tajemných bytostí, víl či vodníků.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chlapec a hvězdy. Přihlašte se a napište ho.

zaz
20.02.2025 5 z 5

(SPOILER) SEIFERT slovům dává moc víry v oprávněnost smyslu veškerého koloběhu života. Každé zrození již ve svém zárodku, obsahuje smysl a potenciál bytí, nepostradatelnost spolupráce, respektu a lačnosti po vzájemné komunikaci.
Slova mne pevně drží v náručí, cítím , radost, lásku, bezpečí kdykoliv jeho verše nechávám působit.., tiše prožívám štěstí.

L3MON_CZ
18.02.2025 4 z 5

Moc hezké básničky. Četla jsem do školy a i mě to bavilo, což je velké plus

Bubo19
05.02.2025 4.5 z 5

Krásné básničky plné nostalgie, díky kterým jsem si prošla celým jedním rokem na vesnici někdy před sto lety.
I když jsem nesehnala vydání s obrázky Josefa Lady, měla jsem je při čtení básní před očima.

Píseň o dětství
Dejte mi chlapci, trochu hlíny,
chtěl bych si s vámi stavět hráz
a nedívat se na hodiny
a neslyšet, jak míjí čas.
A brouzdati se chladnou strouhou,
vždyť ruce, nohy nezebou.
A život, cestu krásnou, dlouhou,
teprve míti před sebou.

Kniha Chlapec a hvězdy v seznamech

v Mé knihovně56x