Chmurný Válečník přehled

Chmurný Válečník
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448487/bmid_chmurny-valecnik-KJh-448487.png 4 94 94

Co je smyslem tvého bytí? Prastaří a mocní Metaválečníci se celé věky vraždí, trýzní a zrazují v neustálé honbě za naprostým vzájemným zničením. Chmurného Válečníka začne nesmyslné zabíjení nudit, a tak se vydá hledat pravdu o svém životě. Kdo je a co je zač. Proč existuje… Ponořte se do světa temné metafyziky, ultranásilí, šílené řeže a odvázaného sexu v brutálním a současně brilantním fantasy románu, jaký tu ještě nebyl. „Transgresivní a nesmlouvavé“ – Jeff VanderMeer, nositel Ceny Nebula za trilogii Jižní Zóna... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Planeta9

BleakWarrior, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chmurný Válečník. Přihlašte se a napište ho.

Frizer
11.10.2024 2 z 5

Jako ctenare Fantasy me nejvice zajimaji skvele postavy, pak pribeh a jeho logika a pote vybudovany svet. Tahle kniha nema ani jedno...nicmene misto na slunci knizka ma, jakmile totiz prekrocite urcitou mez nasili....jakoze osmdestkove slashery a jine ruzne gore pochutiny v ruznych mediich jsou cajicek...potom se vnimani otoci a ctete vyrazivo typu..."metafyzika, Nietschze, hluboka filosofie" a jine radosti. Naprosty bizar.

Malarkey
17.05.2024 3 z 5

Musím říct, že do této knihy jsem se dlouhé měsíce dost odhodlával. Připomínala mi Život válečníka od Tomáše Němce. Nejenom vzezřením, ale i obsahem. A tak jsem hned z kraje tušil, že to nebude jednoduché, odpočinkové čtení.

A to věru opravdu není. Pravda. Planeta9 si opět přichystala krásnou knižní variantu s velice originální vazbou a nádherným místy zdobeným písmem. Obsah už ale tak snadno nepřesvědčí o své kvalitě.

Tím ale neříkám, že je vysloveně špatný. To určitě ne. Jen se připravte na docela těžko čitelné filozofické fantasy. Důsledný čtenář, pakliže ale pronikne, může dojít k osvícení. Dochází tu totiž k poetické sféře, brutálním výjevům a momentům, které jsou mnohdy WTF, ale zároveň WOW. Ve výsledku je to jedno z nejtěžších fantasy, co jsem kdy četl.

Shaxx
03.01.2024 4 z 5

Chmurný Válečník byl pořádná jízda.
V první řadě trochu óchání a áchání nad vizuální stránkou knihy. Opravdu nádherně zpracované – nutno držet v rukou, obrázek nestačí. Skvělé ilustrace, matný přebal z kvalitního materiálu, a zajímavě ořezané stránky, v angličtině označené jako deckled edges, nevím, zda je v češtině pro to nějaké označení, ale krásně dotváří celkový vzhled knihy.
Další obdiv patří překladatelovi, Romanu Tilcerovi. Smekám pomyslný klobouček, protože tohle je skvost a jen zhruba si umím představit, kolik práce tenhle překlad dal zabrat. Skvělá práce.
Anotace říká – ponořte se do světa temné metafyziky, ultranásilí, šílené řeže a odvázaného sexu v brutálním a současně brilantním fantasy románu, jaký tu ještě nebyl. Já bych k tomu ještě dodala, že to, jak je to napsané, forma vyprávění, je ještě jednou samostatnou vrstvou příběhu. Bude sice vyžadovat plnou pozornost čtenáře a bude ždímat všechny aktivní mozkové buňky, ale za odměnu nabízí parádní zážitek. Poetickým jazykem, který balancuje na hraně filozofování každým slůvkem, se věty linou k nepoetickým věcem – třeba vykuchání jater a jejich následné zpracování do podoby balzámu na nohy nebo k masturbaci struhadlem. Tohle všechno vytváří takový absurdní kontrast, který ale neskutečně baví. Účastníky jsou groteskní postavičky s neméně zajímavými jmény a životem. Hlavní hrdina se dává na cestu za zjištěním, kdo je, proč je, proč je takový, jaký je, což si hezky notuje s filozofickou stránkou románu, a pak si k tomu člověk musí přimyslet hromadu vnitřností, smradu, vraždění a zabijáckého humoru. Taková přidaná zábavná hodnota :) Rozhodně jedna z nejzajímavějších věcí, co jsem četla.

Knižní novinky (8. týden)

21.02.2021

Kniha Chmurný Válečník v seznamech