Chrám Azylu přehled

Chrám Azylu
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/547249/bmid_chram-azylu.png 4 45 45

Zákon Azylu série

< 3. díl

Audiokniha Chrám Azylu, autorka Lucie Lukačovičová, čte Vojtěch Lipina, režie Vladan Hýl. Svět Azylu #3 „Použij cokoliv, co funguje, a přežij!“ – to je heslo lovců nadpřirozených monster. Benedikt je samotář, který se s loveckou organizací Azyl nerozešel v dobrém. Ale když je v sázce život jeho bratra, je připravený zatnout zuby a spolupracovat s kýmkoliv, jen aby našel lék. Sourozenci se vydávají do tajemného Vietnamu, kde ve stínu džungle číhají neznámé nestvůry. LUCIE LUKAČOVIČOVÁ Narodila se v Praze a pobývala v Angole, na Kubě, v Anglii, Německu a Indii. Vystudovala knihovnictví a kulturní antropologii na UK. Vyšlo jí přes sto povídek, pět románů (historická fantasy Vládci času, městská fantasy Detektivní kancelář Sirius, sci-fi detektivka Stanice Armida, rudolfínská bondovka Zelený drak, Karmínový lev a indický steampunk Poslední bůh) a dalších pět se spoluautory. Publikovala v angličtině, němčině, rumunštině, portugalštině, italštině, čínštině a indické kanadštině. Ráda sbírá mýty a legendy a promítá je do svých textů.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chrám Azylu. Přihlašte se a napište ho.

jan8470
30.11.2024 4.5 z 5

Chrám Azylu disponuje vším, čím scenáristé hollywoodských blockbusterů tak rádi zahlcují další díly rozjetých sérií. I monster je nejen v deltě Mekongu, ale také v Saigonu víc než v obou předchozích dílech dohromady. Zábavné ovšem je, že žádné, ani to sebemenší monstrum, není nadbytečné a bez výjimky všechna posouvají děj o kus dál. Takřka detektivní pátrání, které Teo a Ben musí v šibeničním termínu uzavřít, by bez jejich pomoci sami nezvládli.

Zkrátka a dobře, Lucie Lukačovičová zase drží opratě příběhu pevně v rukách a její dobrodružná jízda Vietnamem čtenáře ani chvilku nenudí. Přitom nezapomíná na vztahy mezi jednotlivými postavami, a tak si při čtení přijdou na své i citlivější duše.

Chrám Azylu jasně ukazuje, že autorčiny pečlivé rešerše, dlouhá léta trénované vypravěčské umění a tři čtvrtě roku práce na rukopisu prostě nemohou přinést špatné ovoce.

Etule
16.11.2024 audiokniha 4 z 5

Já tuhle bandu lovců prostě miluju. :-) Opět jsem si jejich dobrodružství užila. Ačkoliv vztah, který se tam vytvořil na mě byl teda extrémně rychlý, ale chápu, že při jejich stylu života to až tak rychlé nebylo.
Opět jsme se dostali do velice zajímavé lokace. Přestože jsem odhadla, kdo zatím vším nakonec je, tak i tak jsem byla až do konce napjatá, jak to dopadne.
Doufám, že se dočkáme dalších dílů s těmihle postavami. :)

Ailee
22.10.2024

Víceméně stejné pokračování předchozích dílů. Nenáročné, s originálním prostředím. Asi to není něco, co bych četla vícekrát, ale jako audiokniha při práci to bylo dobré.

Mrtvá říše, Mrazení a další knižní novinky (18. týden)

28.04.2024

Kniha Chrám Azylu v seznamech