Chrám mrtvých dívek přehled
Stephen Dobyns
Stephen Dobyns ve své knize zkoumá ničivý dopad podezírání. Nikdo vůči němu není imunní, ani vážený vydavatel místních novin, ostýchavý pokladník z lékárny, dokonce ani sám vypravěč, středoškolský profesor biologie, kterého okolí sleduje když peče koláče s žačkami nebo když jim pomáhá s úkoly. Šíří se panika, občané vezmou zákon do svých rukou a na povrch vyplouvají staré legendy, otevírají se staré rány, které odhalí zapomenutou historii tohoto zdánlivě poklidného města a temné pudy jeho obyvatel. Kniha CHRÁM MRTVÝCH DÍVEK, která s neskutečným citem vystihuje spletitost lidské povahy, je napínavým příběhem o rozkladných důsledcích strachu a zároveň mrazivým psychologickým thrillerem.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2000 , BB artOriginální název:
The Church Of Dead Girls, 1997
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chrám mrtvých dívek. Přihlašte se a napište ho.
První kapitola je lahodná brutalita. Zásadně ale klame tělem. Dobyns se v příběhu o dívčích mordech babrá v komunitě, mravenčí prací šponuje napětí, pracuje s pomluvou a strachem. Psychologie je skvělá. A užije si jí ten, koho bavilo genius loci Kingovo Nezbytných věcí. Dobyns má k dobru kromě výbornýho závěru (nezklame!) i vypravěče. Ten totiž nemá jméno a víme o něm v podstatě jen to, že je učitel, kamarádí se s místní dívkou, rád nakládá věci do formaldehydu a pozoruje dění. A pozoruje ho velmi detailně. Ergo, skvělá záležitost. Pokud vás bavila Mare z Easttownu, Tajemná řeka nebo Zmizení, alou do knihovny.
Ze začátku jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Četla jsem a četla a přemýšlela, kdo je viník, ale ve třetí části jsem začala o děj ztrácet zájem a ke konci jsem již přeskakovala.
Nevím proč, možná už mi to přišlo dlouhé anebo mi začalo vadit chování lidí, které je ovšem vykresleno pravdivě, možná proto mi bylo nepříjemné? . Nevím.
Není to špatné čtení, jen to možná chtělo ještě trochu více akce.
Kniha Chrám mrtvých dívek v seznamech
Autor celkem neznámej, obal prapodivnej, název knížky “jak ze 4. cenový a stejně hodně nadprůměrná detektivka. Autor umí psát, umí pracovat s napětím, vypravěče zvolil geniálně. Za pár pětek podobně kvalitní krimi seženete jen sotva.