Chráním Tě přehled

Chráním Tě
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535557/bmid_chranim-te-660d0464b734d.jpg 4 62 62

Luciin život poslední dobou připomíná horskou dráhu. Jen je tam mnohem víc těch „dolů“ než „nahoru“. Její sestra onemocněla roztroušenou sklerózou, a jelikož není na světě nic, co by Lucie pro svou milovanou Ivetku neudělala, začne jí nejen pomáhat s každodenním chodem domácnosti a starostí o dvě děti, ale brzy dospěje k zásadnímu rozhodnutí – musí co nejrychleji vydělat závratný obnos peněz na speciální přístroj, který sestřinu nemoc sice nevyléčí, ale alespoň zpomalí její průběh. Kývne proto na první lukrativní nabídku, která jí přijde do cesty, a ocitne se v Itálii jako vychovatelka v rodině se třemi dětmi, které nedávno přišly o maminku. To, co se zprvu zdá jako rozptýlení od vlastního útrpného osudu, se brzy promění v ještě větší kolotoč, než by si Lucie dokázala představit. Zvlášť když jí do života vstoupí horkokrevný Stefano a přinese s sebou nejen překvapující vášeň, ale i záplavu nečekaných komplikací... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chráním Tě. Přihlašte se a napište ho.

Damonka12
14.12.2024 3.5 z 5

Erotická romance, která má něco do sebe, ale rozhodně je ve svém žánru průměrná.

Jira88
13.11.2024 5 z 5

V knize se řeší vážná nemoc a také velmi smutná událost, ale i tak je příběh krásný, čtivý a pohladí po duši. Doporučuji všem romantickým duším.

Áňa 998
28.10.2024 4 z 5

Po Chráním tě jsem pokukovala už dlouho. Po dočtení Čtyř jezdců apokalypsy jsem věděla, že se čtením od @mojeromantika_cz rozhodně nekončím, naopak, chci si přečíst úplně všechno. A jsem ráda, že další na řadě byla právě Chráním tě.
Chráním tě má už na první pohled skvělou obálku, která se hodí k papričkové knize. A moc mě baví i počet papriček na hřbetu!
Setkáváme se tu s Lucií, která aby pomohla své sestře a její rodině v boji s vážnou nemocí, odjede pracovat do Itálie jako chůva. Setkává se tu s italským pracháčem a jeho rodinou. Stefano je taky ale pěkný morous a Lucie na jeho divadýlko není zvědavá.
Lucie je perfektní postava, prostě holka od rány, která si nenechá nic líbit. Stefano je na jednu stranu arogantní neřád, ale taky mi přišlo, že Lucii rád provokuje. Tak mezi nimi vznikají vtipné momenty, a i peprnější scény.
Co se týká témat, je tady toho hodně. Nenávist, cestování, výchova dětí, vážná nemoc, láska, ale i další řada překážek. Jeden by řekl, že je toho moc a kniha bude předimenzovaná. Ale ono to tak vůbec není - všechno mi přišlo v skvělé harmonii a dávalo to smysl.
Mrzí mě jen, že příběh Lucie a Stefana není delší. Celkově kniha ale byla neskutečně čtivá, romantická, ale i ostřejší. Usmívala jsem se, smála se, ale i se přihlouple šklebila. Doufala jsem, že si odpočinu a to se taky povedlo! Další úžasná knížka!

Zrádci krve, Věž a další knižní novinky (22. týden)

28.05.2023

Kniha Chráním Tě v seznamech