Chuligán přehled

Chuligán
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358806/bmid_chuligan-82P-358806.jpg 4 43 43

Všichni máme dvě rodiny. Jednu, do které se narodíme, a druhou, kterou si sami vybereme. Heiko Kolbe zahřívá v ruce chránič zubů. V žilách mu pumpuje adrenalin. Spolu s dalšími hannoverskými chuligány se vydává do bitky proti Kolíňanům. Nepochybuje, že se jednou zapíšou do dějin. Zatím ale musí brát život takový, jaký je — jeho otec je alkoholik, matka rodinu dávno opustila, Heiko se živí podřadnou prací ve strýcově posilovně a bydlí v domě podivína, který organizuje psí zápasy a jehož největším přáním je vlastnit tygra. Heikův život jsou chuligáni. Pouze při rvačkách po jejich boku totiž dokáže zapomenout na všechno, co mu osud nenadělil — milující rodiče, partnerku, domov. Chuligán je nahlédnutím do vnitřního světa outsidera a ztroskotance, drsného mladého muže s velkým srdcem, který se rve, aby ochránil svou partu a její odkaz. Philipp Winkler se tímto příběhem zařadil do silné literární tradice — dává hlas těm, kteří nejsou slyšet.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chuligán. Přihlašte se a napište ho.

Jen_procházím
05.03.2021 1 z 5

Autor tohle téma vůbec nezvládl. Na rozdíl od skvělé Fotbalové fabriky od Kinga tady ukazuje stereotypní představu o chuligánech a jejich životě bez jakéhokoliv přesahu. V podstatě to vypadá, jako kdyby si přečetl dvě sociologické studie, zeptal se na chuligány prvního člověka, co mu na tribuně přišel pod ruku a hurá k počítači psát. Chvílemi mi přijde, že kniha vůbec nedrží po hromadě.

M.Bo.
02.02.2021 4 z 5

Celý příběh je vlastně dost smutný. Věřím, že pro spoustu lidí neexistuje nic jiného než parta a fotbalové rvačky. Bylo mi líto, že Heiko se na rozdíl od ostatních nedokázal z tohohle malého světa vymanit, protože i z jeho vztahu ke zvířatům bylo znát, že není v jádru špatným člověkem.
Jsem ráda, že jsem po knize sáhla, zajímavý vhled do světa, kde se nikdy pohybovat nechci.

Syny007
29.10.2019 1 z 5

Knihu jsem ani nedočetl. Zhruba po 170-ti stranách jsem ji odložil a myslím že se k ní už nikdy vracet nepotřebuji. Kniha mě vůbec nezaujala.

Kniha Chuligán v seznamech

Autorovy knížky