Cínový vojáček přehled

Cínový vojáček
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541011/bmid_cinovy-vojacek.jpg 5 5 5

Žádný hřích nezůstane skrytý navždy. Detektivní thriller z českého podsvětí. Prominentní pražský podnikatel a politik Václav Kalous je zavražděn v noci po své narozeninové oslavě. Detektiv nadporučík Izabela Gent je povolána k případu, jehož stopy vedou až do dob komunistické totality. Zatímco se potýká s rozchodem a následky po léčbě rakoviny, zaplétá se do tajuplné sítě lží obestírající celý případ. Izabela čelí největší výzvě své detektivní kariéry, do které výrazně promluví i mafiánské praktiky. Rozkryje korupci a tajemství mocných, nebo ji nelítostné podsvětí pohltí?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cínový vojáček. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (2)

Lyozenka
13.09.2024 5 z 5

Na této knížce oceňuju spoustu věcí. Jednak, že je psaná tak, aby čtenář mohl přemýšlet spolu s vyšetřovateli, kdo je vrah (jo a byla jsem vedle jak ta jedle, no nic). Jednak, řekla bych, trochu netradiční střídání postav, z jejichž pohledu se zrovna děj odehrává, což je velkým zpestřením příběhu. Jednak se našly i pasáže, kde jsem se zasmála nahlas, což bych u temné kriminálky nečekala, a hlavně z celé knížky čiší, jak si s příběhem i postavami autor vyhrál a nevynechal ani spoustu prostoru k zamyšlení co je a není správné a co je a není černobílé a když už si člověk myslí, že na to přišel, příjde poslední kapitola. Knížka se čte moc hezky, nejdřív zvolna a pak se zatajenym dechem. Všichni vyšetřovatelé mají velký potenciál k rozvíjení svých osobních linek, takže to jasně svádí k větě: už se těším na další díl (doufám, že to není spoiler...).

AlžbětaR.
03.09.2024 5 z 5

Skvělá krimi, která výborně spojuje klasické detektivky po vzoru A.CH., které vás nutí přemýšlet a dedukovat zároveň s vyšetřovateli a moderní krimi ze současného světa. Dokonale vystavěný příběh připomíná promyšleně zamíchané puzzle. Moc mě bavilo spolu s Izabelou Gent obracet jednotlivé dílky a přemýšet a zkoušet kam patří. Celý příběh je navíc obsazen báječně vykreslenými postavami. Autor si dal na každé osobě v příběhu záležet tak, že mám po dočtení pocit, že se s nimi znám osobně.
Autor nenechává nic náhodě. Žádná věta textu a žádná událost příběhu není navíc a bez důvodu. Některé nenápadné nitečky a kamínky, které jsem při čtení přelétla, jako nedůležitou kulisu, mi teprve v poslední kapitole zapadly na místo.
Přiznám se, že jsem knížku přečetla už dvakrát - poprvé pro samotný příběh a podruhé pro to, abych si vychutnala důvtip a obratnost autora, se kterou vplétá potřebné indicie do textu.
Dávám jedenáct hvězdiček z deseti a těším se, že knížka dostane brzy nějakou další sestřičku, nebo dokonce sestřičky.
Tento příběh bych si dokázala představit i na filmovém plátně.
:-)


Související novinky (1)

Zkouška ohněm, Teorie lásky a další knižní novinky (35. týden)

25.08.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cínový vojáček v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených3x
v Doporučených2x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit8x

Autorovy další knížky

Josef Šorm
česká, 1986
2019  81%Jan Zajíc
2024  96%Cínový vojáček
2024  97%Antis: Psí hrdina
2019  76%Obušky a něžná revoluce
Skrýt reklamy