Cirkus Les Mémoires přehled

Cirkus Les Mémoires
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/442692/mid_cirkus-les-memoires-S6w-442692.jpg 4 96 96

Osudy několika hrdinů se prolínají v současném New Yorku. Tereza přijíždí do New Yorku, aby zde vydala knihu svých fotografií. Potkává Ramida, který v New Yorku hledá osudovou ženu, jak mu předpověděla jeho matka. Rudolf, strýc Terezy, do New Yorku uprchl z komunistického Československa a Charil tam přijel s cirkusem Les Mémories, aby se stal největším kouzelníkem na světě. Cesty osudu jsou ovšem nevyzpytatelné a původní plány mnohdy otočí zcela jiným směrem. Autorka popisuje osudy několika generací přistěhovalců a vyprávění jednotlivých hrdinů prokládá množstvím metafor, které jsou pro její tvorbu typické. Pro náročnějšího čtenáře.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cirkus Les Mémoires. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Majto
08.05.2023 3 z 5

Oproti knihe "Přes matný sklo" je táto viac aj o deji a akcií a o dosť viac sa mi pozdáva, no miestami už som mal chaos z toľkých postáv (navyše som v rovnakom čase paralelne čítal aj Irvingovho Syna cirkusu, čo má zmiatlo ešte viac). Pozitívne je, že napriek tomu ma bavilo túto knihu čítať a verím, že jej dám aj ďalšie šance.

JiH6
28.01.2022 4 z 5

Velmi zajímavá knížka.
Prolínání.
Kontrasty.
Hluboký, zajímavý a poměrně srovnaný Afghánec a jednoduchá až hloupá a hlavně sobecká česká pozérka - rádoby fotografka, která si ničeho neváží.

Jak mě příběhy Ramida a celé jeho rodiny bavily a překvapovaly, tak mě po čase začala znechucovat jakákoli zmínka o Tereze.

Nevím, zda to bylo schválně kvůli kontrastu, ale mne byla vyloženě nesympatická a za to dávám hvězdu dolů, protože jsem Rqmidovi přála opravdu víc než tuhle povrchní a nesobestacnou káču na krku.

Zkraje mě dost iritovala nespisovná čeština, ale dá se na to zvyknout


lencin
26.08.2020 4 z 5

Již třetí román Petry Hůlové.
Ramid (asi Afgánec) a Tereza (Češka) se setkají v New Yorku. Jeho matka Sula je vědma. Tereza se snaží prorazit se svými fotografiemi.
Čtivé,trochu magické a hodně "cestovatelské".
(2006)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cirkus Les Mémoires v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených149x
ve Čtenářské výzvě9x
v Knihotéce73x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit1x