Důvěrnosti přehled

Důvěrnosti
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454752/bmid_duvernosti-9ff-454752.jpg 4 94 94

Citová trilogie série

< 3. díl

Učitel a později úspěšný spisovatel Pietro je celý život vázán důvěrným poutem ke své bývalé studentce Terese, s níž prožil vášnivý vztah. Kdysi si totiž vzájemně svěřili kompromitující informaci. Vzniklá důvěrnost je jim tmelem, ale i zbraní, kterou se drží v šachu. Co tedy provedli? Je lepší lásku živit milosrdnou lží, nebo nelítostnou pravdou? Podobá se láska lávě z vybuchlé sopky, nebo stojaté vodě v bezpečném přístavu? Zná nás lépe ten, s kým jsme prožili celý život, nebo ten, kdo zná naše tajemství?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Kniha Zlín

Confidenza, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Důvěrnosti. Přihlašte se a napište ho.

Kopta
30.07.2023 4 z 5

Kupodivu i když jsem nevěděl, o jaké důvěrnosti vlastně šlo, tak jsem knihu lehce a s nadšením rád přečetl.

mařinka.vonná
11.03.2023 4 z 5

U téhle knížky mě trošku mrzí nevzhledná obálka a grafická stránka, nevypadá příliš lákavě. Navíc měla být trošku líp zpropagovaná a třeba by se svezla na neapolsko-ferrantovské vlně... chvíli to trvá, než se do ní člověk zahloubá, není to dílo na první dobrou... musím říct, že moc oceňuji, že to není o klišé učitel/studentka, ale víc o psychologii postav... kterým ne vždy dobře rozumíme... ale kdo rozumí dokonale sám sobě? které vztahy jsou jednoduché? Na závěr jeden pohled doplní dva další, možná ten záhadný, nevyřčený konec může vadit... Tahle kniha mi připomíná život, tak jak je...

Dani25
14.01.2023 3 z 5

Mám z tejto knihy rozporuplné pocity. Zvláštne vzťahy a zvláštne charaktery postáv. Asi som ju celkom nepochopila.

Knižní novinky (20. týden)

16.05.2021

Knižní novinky (48. týden)

22.11.2020

Keď je človek mladý, spraví kopu hlúpostí. Z mladosti by nemali ostať žiadne stopy, ani v pamäti.

Kniha Důvěrnosti v seznamech

italská literatura učitelé, učitelky, pedagogové učitel a žák

Domenico Starnone
italská, 1943