Cizí královna přehled
Rebecca Gablé
Otto Veliký série
< 2. díl
Rok 951 Mladý Gaidemar, nemanželský syn neznámého původu a ozbrojenec v jízdní legii krále Oty, je pověřený nebezpečným úkolem. Má osvobodit italskou královnu Adelheid ze zajetí v Gardě. Na útěku se do Adelheid zamiluje, ale ona se provdá za krále Otu. Gaidemar se přesto stane královniným důvěrníkem a společně s Otou zvítězí nad Maďary v bitvě na Lechu. Nakonec se zasnoubí s dcerou jednoho z nejmocnějších slovanských knížat a zdá se, že skvrna jeho původu bude definitivně vymazána. Adelheid a Gaidemar ale netuší, že jejich nejnebezpečnější nepřítel ještě není poražený. Když odjíždějí s Otou k císařské korunovaci do Říma, netuší, že to pro ně bude osudná cesta…... celý text
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2020 , Ikar (ČR)Originální název:
Die fremde Königin, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cizí královna. Přihlašte se a napište ho.
Tak tuhle knihu doporučuji. Je naprosto úžasná. Krásně napsaný příběh, vypracovaný na skutečných událostech. Stejně suprový jako první díl.
Očekával jsem, že pokračování Hlavy světa bude kvalitní a nebyl jsem zklamán. Tentokrát je hlavním hrdinou urozený levoboček Gaidemar, který má blízko k císaři Otovi i jeho nové manželce Adelheid. Na pozadí historických skutečností té doby se odehrává krásný příběh, v němž nechybí skoro nic - dobrodružství, romantika, napětí. Gablé píše poutavě a byť jsou její knihy čím dál tlustší, vůbec to není na závadu. 90%
Knižní novinky (23. týden)
31.05.2020
„Ženy a děti vždycky pykají za hříchy mužů. Takový je boží řád světa.“
Kniha Cizí královna v seznamech
německá literatura 10. století Itálie dějiny Evropy Frankové Sasko historické romány Ota I. Veliký, 912–973 bitva na Lešském poli 955Autorovy další knížky
2019 | Hlava světa |
2020 | Cizí královna |
2021 | Úsměv Štěstěny |
2004 | Druhé království |
2004 | Zrada |
Krásný historický román z desátého století na podkladě skutečných událostí. Velice zajímavá byla postava Gaidemara, jeho životní příběh plný zvratů a dobrodružství, natolik sympatické, až to nemohlo být skutečné. Usmál jsem se nad vlastním vyjádřením autorky v poznámce ke knize : Gaidemara jsem si vybásnila :-). Ale jelikož již na začátku knihy v seznamu postav není Gaidemar označen hvězdičkou, je již od počátku dané, že se nejedná o skutečnou historickou postavu. Ale Gaidemar mne skutečně bavil, oživil děj a učinil jej poutavějším. Nebyl však jedinou sympatickou postavou.
Nechal jsem se vtáhnout do světa Adelheid i krále Oty a prožíval s nimi jejich osudy.
Kniha kromě poutavého čtení přináší i mnoho faktických informací, které mne podněcovaly k dalšímu pátrání na internetu.
Mohl bych psát ještě dlouho, ale to už si raději přečtěte tuto knihu, kterou vřele doporučuji!