Moreplavec přehled

Moreplavec
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404033/bmid_moreplavec-PIN-404033.jpg 4 864 864

Cizinka / Outlander série

< 3. díl >

V treťom dieli série OUTLANDER sa dozvedáme, že Jamiemu Fraserovi sa ani pri všetkej snahe nepodarilo zahynúť na bojisku pri Cullodene. Nie je z toho nadšený. V dvadsiatom storočí je Claire síce šokovaná z odhalenia, že Jamie prežil, ale rovnako je aj nadšená. Spoznávame Jamieho príbeh, ako postupne plynie, keď sa pokúša pozliepať život z čiastočiek svojej duše aj svojej krajiny, ktoré zostali, a z Clairinho krátkeho opisu spoznáme uplynulých dvadsať rokov po tom, čo ho opustila v Cullodene. Roger MacKenzie a Brianna (Clairina a Jamieho dcéra) si k sebe nachádzajú cestu počas spoločného pátrania útržkami minulosti a tvrdošijne hľadajú stopy po Jamiem Fraserovi. Dokážu ho nájsť? A ak sa im to podarí, vráti sa Claire k nemu? A ak sa vráti... čo bude potom? Úprimne? Asi by bolo jednoduchšie opísať, čo sa nestalo, ako to, čo sa stalo. Príbeh plynie od duchov Samhainu v Škótskej Vysočine až k uliciam a nevestincom Edinburghu, k šírošírym diaľavám na mori a dobrodružstvám v Západnej Indii. Kníhtlač, vlastizrada, vražda, vúdú, čínsky fetišizmus nôh, únos, korytnačia polievka a mnoho iného. Ale za tým všetkým stojí jediná Jamieho otázka: „Sassenach, prijmeš ma takého, aký som, a riskneš všetko pre muža, ktorého si kedysi poznala?“... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Zelený Kocúr
Originální název:

Voyager , 1993


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Moreplavec. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (151)

Plativa
04.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Měla jsem strach, jak budu třetí díl pokračovat, ale nebyla jsem zklamaná. Na můj vkus zde bylo hodně bojových akcí a celý konec mi přišel už trochu méně uvěřitelný a docházelo na můj vkus až k moc velkým náhodám, ale na čtivosti knihy to nijak neubralo. Líbila se mi hlavní část knihy, kde je popisován život Claire a Jamieho odděleně po Cullodenu. Opět doporučuji i seriál, dokresluje scény a prostředí z knihy, které jsem si nebyla schopna představit.

MichalMartinka
16.07.2023 5 z 5

Nemohu si pomoci. Výborná kniha. Výborné čtení. Začátek knihy děj sleduje ze dvou pohledů. Potom se hlavní hrdinové opět setkají a ,,tady jsou dvě dlouhé kapitoly, které knihu dost zvrzdily (plno jikřivého a vášnivého sexu). Ale to je pouze jedna výtka. Jinak je děj velmi svižný a těch 1142 stránek opravdu velmi rychle uběhne. Část knihy se odehrává na souši a část na moři. Možná proto je to zajímavé. Takže po přestávce příjde další díl.


Carol1122
09.07.2023 5 z 5

Bylo to dlouhé, ale krásné čtení. Přiznám se, že jsem si musela během čtení dát pauzy i s jinými knížkami, ale o to víc jsem se pak na další kapitoly těšila. Převážná část knížky se odehrává ve Francii a na moři do Ameriky. Je pravda, že Skotsko trochu příběhu chybí, nicméně se těším na další díl a dobrodružství v Americe. Třetí díl z devíti a jsem zvědavá na další vývoj:)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Moreplavec v seznamech

v Právě čtených49x
v Přečtených1 422x
ve Čtenářské výzvě172x
v Doporučených96x
v Knihotéce660x
v Chystám se číst306x
v Chci si koupit67x
v dalších seznamech6x