Co hledáš, najdeš v knihovně přehled

Co hledáš, najdeš v knihovně
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540605/bmid_co-hledas-najdes-v-knihovne.png 4 42 42

Kniha Co hledáš, najdeš v knihovně představuje pět hrdinů různého věku, kteří se ocitli v životní krizi. Nespokojená prodavačka v obchodě s dámskou módou, matka po návratu z mateřské dovolené či svědomitý účetní marně toužící po vlastním starožitnictví. Ke změně životního přístupu je motivují doporučení tajemné knihovnice. Paní Sajuri Komači totiž jako kdyby přesně věděla, pro koho se hodí jaká kniha. A nejen to! Hřejivý román japonské spisovatelky Mičiko Aojamy představuje pohodovou četbu, a to v tom nejlepším slova smyslu.... celý text

Literatura světová Příběhy
Vydáno: , Kontrast

お探し物は図書室まで / O sagaši mono wa tošo-šicu made

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Co hledáš, najdeš v knihovně. Přihlašte se a napište ho.

hzd
15.11.2024 5 z 5

Moc hezká a milá knížka. Asi první knížka od japonské autorky, která mě opravdu bavila.

crazyslunicko
13.11.2024 5 z 5

5 hrdinů - 5 příběhů a jedna moc šikovná knihovnice, která má perfektní odhad na lidi (nebo možná nadhled). Taková trochu psychoterapie. Japonci to prostě umí.

"Dvě oči, které vidí, co normální oči nevidí.
První oko, "oko sluneční", hledí na svět racionálně a logicky. Ozařuje věci jasným svitem a dokáže jim porozumět. Druhé oko, "okolo měsíční", je napojené na intuici a city, se kterými chce rozmlouvat. Vnímá sny a představy, například tajnou lásku nebo duchy ve tmě.
Obě oči nosíme ve své duši..."

"Život je pořád šílený a nic nejde podle plánu. Ale zase nás čekají příjemná překvapení, o kterých by se nám ani nesnilo. Nakonec je dobře, že věci nejdou podle plánu. Kolikrát je lepší si říct - to nevadí! Takhle je to v pořádku. Když se plány vymknou kontrole, nemusíme se hned vinit anebo si říkat, jakou máme smůlu. Všechno se prostě mění. My i život."

pige
12.11.2024 1 z 5

Kniha mě nikterak nezaujala.

Nakonec se příběhy pěkně prolnou a vše do sebe krásně západně, ale jinak je to hodně vykonstruovaný příběh.
Nejvíce mi vadily téměř identické popisy knihovnice, která věděla o všem, dokázala pochopit a definovat vnitřní touhy každého z popisovaných návštěvníků knihovny.
A jednotlive příběhy? Až moc náhod na jedno dílo...

Neklidná růže a další knižní novinky (38. týden)

13.09.2024

Kniha Co hledáš, najdeš v knihovně v seznamech

japonská literatura knihovny knihovníci, knihovnice knihy

Autorovy knížky

Mičiko Aojama