Co mě naučil tučňák přehled
Tom Michell
Co vás dokáže o životě naučit pozoruhodný domácí mazlíček?
Literatura světová Romány
Vydáno: 2016 , OneHotBookOriginální název:
The Penguin Lessons, 2015
Interpreti: Kryštof Hádek
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Co mě naučil tučňák. Přihlašte se a napište ho.
S tímhle slavným a prý velmi dojemným textem jsem se nejspíš úplně minula. Trocha humoru, trocha melancholie a samozřejmý apel na ochranu životní prostředí. Stylisticky dle mého názoru úplně obyčejné zápisky. Ochočený tučňák v civilizaci samozřejmě působí exoticky, ale to dle mého soudu na kvalitní čtení nestačí.
Ach... Zatím nejkrásnější kniha, jakou jsem četla. Ani nevím, jak to všechno popsat, ptotože bych asi vše prozradila.
Povídání o tučňákovi je velmi milé, samozřejmě místy vtipné. Také se něco dozvíme a Argentině a geologicné zajímavosti.
Kniha se četla lehce. Autor místy popisuje místní politické události a přes to, že to byly dlouhé pasáže, se četly dobře. To bylo pro mě milé překvapení.
Myslím, že jsem u žádné knihy tolik nelistovala atlasem a negúglila.
Určitě si ji někdy zase přečtu.
Kniha Co mě naučil tučňák v seznamech
v Přečtených | 1 023x |
zfilmováno vzpomínky ochrana zvířat člověk a zvíře životní styl tučňáci britská literatura
2016 | Co mě naučil tučňák |
2017 | Zářivý anděl / Dívka, kterou jsi opustil / Druhý život / Co mě naučil tučňák |
Nádherná kniha a krásný příběh. Obdivuji autora za to, co pro Juana Salvadora udělal. Kniha se četla rýchle a krásně. Mundo Marino v Argentině existuje i dnes, jako největší mořské akvárium v Jižní Americe a také jako edukační zábavní park plno nádherných mořských zvířat. Knihu doporučuji k přečtení.