Co skrýváme před světem přehled

Co skrýváme před světem
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545534/bmid_co-skryvame-pred-svetem.jpg 4 212 212

O policejním veliteli Nashi Morganovi se mezi místními tradují dvě věci: je to správňák a jeho zadek v uniformě představuje něco jako knockemoutský poklad. Když však právě jeho při přestřelce zasáhly dvě kulky, kromě jeho těla zranily i jeho nitro. Jižanské kouzlo, kterým vždycky oplýval, zastínily panické ataky a noční můry. Byť se vůbec necítí ve své kůži, nehodlá se nikomu se se svými problémy svěřovat. Nashova nová sexy sousedka Lina Solavitová ale není slepá a všimla si, že ho něco trápí. A ačkoli zpravidla nemá ráda, když se jí někdo dotýká, zrovna u něj jí to kupodivu zas až tak nevadí. Jenže i Lina má svá tajemství, a pokud Nash zjistí pravdu o tom, proč se ve městě objevila, rozhodně jí to neodpustí…... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (CZ)

Things We Hide from the Light, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Co skrýváme před světem. Přihlašte se a napište ho.

LilianaFalcon
03.03.2025 3.5 z 5

Pěkné, ale tak strašně zdlouhavé...

Karolin77
27.02.2025 4.5 z 5

Hned jak jsem viděla, že kniha vyšla hned jsem pro ní běžela do knihkupectví. Bohužel musím říct, že první díl se mi líbil více.
Během začátku jsem byla nadšená, ale postupem času jsem začínala být lehce zklamaná.
Vztah mezi hlavními hrdiny mi tolik nesedl, přišlo mi to takové umělé. Upřímně, fyzická přitažlivost mezi nimi mi už začínala lézt na nervi, sexuálních scén a narážek na tělo tam na můj vkus bylo zbytečně hodně.
To ale nemění nic na tom, že jsem si oba dva oblíbila samozřejmě i Trubku :D
Příběh i vedlejší postavy byly skvělé. Četlo se to samo, stránky mi mizely pod rukama rychlostí blesku.
Konec se mi velmi líbil a nemůžu se dočkat třetího dílu, na který se těším, už když se v první knize objevili Lucian a Sloan.
Tuto sérii mám velmi ráda a miluji prostředí Knockemoutu i ty postavy.

Určitě mohu doporučit, ale neočekávejte od toho tak skvělou jízdu jako byl předešlý díl.

Books_by_Dee
13.02.2025 4 z 5

Asi takhle začnu, já jsem se na knihu neskutečně moc těšila, protože první díl se mi velice líbil (jen mu ublížil ten český překlad). Z toho důvodu jsem si pořídila jak druhý, tak i třetí díl v angličtině, ale nakonec jsem se k tomu čtení dostala stejně až po vydání českého překladu. No a protože se mi v angličtině číst nechtělo, zašla jsem si do knihovny vypůjčit knihu v češtině. (a taky jsem za ten rok zapomněla, jak ten překlad byl tragický).

V tomhle díle je hlavním hrdinou náčelník Nash (bratr Knoxe z prvního dílu), kterého v první knize postřelili a on se teď vůbec necítí ve své kůži, prožívá panické ataky a není to prostě ten Nash, jakého všichni znají. Do života mu vstupuje nová sousedka Lina (bývalá Knoxe) a ta moc dobře vytuší, že Nash potřebuje pomoct, avšak má svá tajemství, která nechce, aby Nash znal, obzvlášť, když je to k sobě táhne.

Já se prostě omlouvám panu Pavlíčkovi (překladatel knihy), ale prostě neměl by překládat romantické knížky. Lina Nashovi říká v angličtině Hotshot – v češtině to pan Pavlíček udělal, že jakože Kánon. Sakra, která ženská by svému týpkovi říkala KÁNONE! To že Nashův pes je v angličtině PIPER a v češtině je TRUBKA jsem ochotná akceptovat, vzhledem k tomu, že ho v trubce najdou, ale stejně….Tohle jsou prostě jenom nějaké maličkosti, které čtenáři nebo mě osobně brání v tom si příběh užít. S každým Kánonem jsem protáčela oči.

Další věc je počet stránek 520! Je opravdu na romantickou knížku moc. Akce se objeví ke konci knížky a v podstatě 300 stran jenom tak plujeme.
Nemůžu však říct, že by tahle kniha byla průměrná na 3 hvězdy, to zase ne, ale je to hodně slabší čtyřka.

Něco prostě knize chybělo, že jsem ji nemohla tak užít jako tu první. TO však neznamená, že si nepřečtu ten poslední třetí – na tu dvojku se neskutečně těším, ale možná tuhle knihu už opravdu dám radši v angličtině.

Svěží vítr, Hadrové panenky nelžou a další knižní novinky (36. týden)

01.09.2024

Žebříček 10 nejčtenějších knih (leden)

15.01.2024

Hospodyně, Noční host a další knižní novinky (25. týden)

18.06.2023

Kniha Co skrýváme před světem v seznamech

v Mé knihovně230x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)