Co skrýváme před světem přehled

Co skrýváme před světem
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545534/bmid_co-skryvame-pred-svetem.jpg 4 85 85

O policejním veliteli Nashi Morganovi se mezi místními tradují dvě věci: je to správňák a jeho zadek v uniformě představuje něco jako knockemoutský poklad. Když však právě jeho při přestřelce zasáhly dvě kulky, kromě jeho těla zranily i jeho nitro. Jižanské kouzlo, kterým vždycky oplýval, zastínily panické ataky a noční můry. Byť se vůbec necítí ve své kůži, nehodlá se nikomu se se svými problémy svěřovat. Nashova nová sexy sousedka Lina Solavitová ale není slepá a všimla si, že ho něco trápí. A ačkoli zpravidla nemá ráda, když se jí někdo dotýká, zrovna u něj jí to kupodivu zas až tak nevadí. Jenže i Lina má svá tajemství, a pokud Nash zjistí pravdu o tom, proč se ve městě objevila, rozhodně jí to neodpustí…... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Things We Hide from the Light, 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Co skrýváme před světem. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (10)

Elize
13.09.2024 5 z 5

Musím říct, že se mi to líbilo ještě o něco víc než první díl. Knížka je delší, ale tak už to u Lucy Score bývá... nicméně je to čtivé, zábavné, místy i napínavé, opravdu tam nejsou hluchá místa. Perfektně napsané dialogy mezi všemi postavami, to je autorčina specialita a v tomhle díle jsem si neskutečně užila celou partičku vedlejších postav. Co se týče Nashe a Liny, tak ti bylo super, chemie mezi nimi fungovala a bylo osvěžující, že to tady bylo naopak, než to většinou bývá. Nash byl ten, kdo měl "vytetovaný zásnubní prsten na zadku", zatímco Lina měla ráda svoji svobodu... moc pěkná knížka, rozhodně doporučuji a moc se těším na třetí díl o Lucianovi a Sloan.

Karin94
19.07.2024 3 z 5

„Keď si pri mne, všetko je lepšie. Čím bližšie si, tým ľahšie sa mi dýcha a nemám pocit, že mi život neustále leje do otvorenej rany citrónovú šťavu. V tvojej prítomnosti neexistuje tma a chlad. A vždy mi pripomenieš, aké to je, keď chcem naďalej žiť.

Príbeh o Nashovi a Line bol rozhodne zaujímavejší než prvá časť. Na autorkiných knihách sa mi páči to, ako vie do príbehu vtesnať všetky pocity; od červenania sa z toľkej romantiky to so zatajeným dychom pokračovalo cez otvorené ústa od prekvapenia až po slzy v očiach. Koniec bol síce predvídateľný, ale zároveň aj prekvapivý a neexistoval chlp na tele, ktorý by nestál. Jednoducho stručne napísané v knihe nebola pasáž, pro ktorej by ste sa nudili.

No musím povedať, že napriek tomu, že knihy nie sú vôbec zlé, táto séria nevyvoláva u mňa také tie pocity, pri ktorých si poviem „pane bože, túto sériu potrebujem bezpodmienečne vo svojej knižnici. Keďže mám pred sebou ešte poslednú časť tejto trilógie, nebudem sa vyjadrovať za celok, ale táto časť bola rozhodne lepšia než jednotka.

Nash, ako som aj dúfala, bol naozaj sympatická mužská postava. Miestami mi ho bolo aj ľúto, pretože trpel strašnými depresiami a záchvatmi úzkosti, ale dúfala som, že láska by mu mohla pomôcť.
Lina bola tiež veľmi zaujímavá, rázna a svojská žena. Nikdy nedovolila, aby sa jej akýkoľvek chlap dostal pod kožu a takisto neznášala dotyky. Aj z tohto dôvodu sa nevrhala do dlhodobých vzťahov a o to viac som bola zvedavá, ako sa ich vzťah vyvinie.

Mám pred sebou ešte Luciana a Sloane, na ktorých sa mega teším už len kvôli tej „nenávisti, ktorú voči sebe prechovávajú.

3,5*


Vknihách
13.07.2024 5 z 5

(SPOILER) …sexy, drsné, citlivé…

Aj také boli hlavné postavy knihy Veci, ktoré tajíme pred svetom. K tomu, že Nash a Angelina sú príťažliví, snáď netreba nič dodať. Obaja však mali drsné povolania- on, náčelník polície; ona, špeciálna hľadačka stratených vecí(pochopíte pri čítaní). No a ako názov knihy hovorí, obaja majú veci, ktoré taja pred svetom. A sú to veci citlivé…

Od autorky Lucy Score som prečítala Veci, ktoré v nás ostanú navždy a Na vlásku (preklad do ČJ). Tieto dielka sršali humorom od začiatku, a dokonca aj pri vážnejších pasážach ich autorka odľahčila svojskou dávkou humoru. V tomto prípade tomu tak nebolo. Síce ma to na jednu stranu zaskočilo, pretože pri oboch predchodkyniach som sa uškŕňala ihneď po začítaní, na druhú stranu, myslím, zvolila uveriteľnejšiu, chmúrnejšiu cestu.

Tento príbeh otvára Nash a jeho rozpoloženie po streľbe, ktorú vďaka súhre náhod prežil. Nič si z osudnej noci nepamätá, preto je jeho frustrácia a nalomená psychika opodstatnená. Dolieha naňho aj vzťah s rodinou, ktorý nikdy nebol vrúcny. Absencia lásky, nehy, a teda aj partnerky, najmä v tomto období spôsobí, že sa až nezdravo upne na novú susedku. Je ňou bývalá priateľka jeho brata Knoxa.

Sama to nemá v živote ľahké. Vzťahom sa Lina bráni zubami-nechtami. Tiež na to má svoje dôvody. Nash si ju však získa a napriek vášni, ktorá medzi nimi planie, si nahovára, že má všetko pod kontrolou a čochvíľa sa presunie za prácou inam.

Aj keď autorka má podobný vzorec dramatickej zápletky(čo je podľa mňa pochopiteľné, keďže ide o tú istú partiu kriminálnikov)ako v 1.časti série, vzťahová linka je úplne iná, plná emócií, vnútorných démonov… veľmi sa mi páčilo, že okrem Knoxa a Naomi sa tu mihli aj úplne nové postavy. Tie staré, ako Lucy a Sloan, nás tak akurát navnadili na ich vlastný príbeh.

Najemotívnejším momentom bola svadba. Určite táto časť zo zjavných príčin nenechá jedno oko suché.

Bola táto kniha lepšia? Horšia? Posúdenie nechám na každom z vás, rozhodne však bola iná. Autorka svojimi príbehmi ulahodí každej romantickej duši.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Svěží vítr, Hadrové panenky nelžou a další knižní novinky (36. týden)

01.09.2024


Žebříček 10 nejčtenějších knih (leden)

15.01.2024


Hospodyně, Noční host a další knižní novinky (25. týden)

18.06.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Co skrýváme před světem v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených94x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených6x
v Knihotéce142x
v Chystám se číst193x
v Chci si koupit109x
v dalších seznamech2x