Co to žere a kde to spí přehled

Co to žere a kde to spí
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443681/bmid_co-to-zere-a-kde-to-spi-z5L-443681.jpeg 4 229 229

Obrovské vesmírné překladiště Terango (neboli Terminál Sycango) je kromě přistávacích a odletových ramp kompletně vybudováno pod povrchem planety a personál tvoří jedenáct tisíc lidí a přes dva tisíce androidů. V podstatě jde o město s kompletním vybavením a servisem. Všechno funguje tak, jak má, až do chvíle, než se začnou ztrácet lidi. Na Zemi se o tom nic neví, dokud se neztratí dcera náměstka baltimorské FBI. Náměstek na Terango pošle vyšetřovatelku Moiru Glaceovou. Jednak mu byla protivná a potřeboval se jí zbavit, jednak mu bylo jasné, že pokud má na Terangu někdo šanci něco vyšetřit, tak jedině drzá neřízená střela, což Moira je. Agentka hned po příletu pochopí, že je vetřelcem v dokonale funkčním, ale zároveň dokonale uzavřeném systému, který za všech okolností drží při sobě, a to včetně umělé inteligence, řídící veškerý provoz Teranga. Ostatně jinak by to ani nešlo, protože černý obchod (zbraně a drogy) tvoří třicet procent provozu překladiště. Systém si velmi rychle zanalyzuje, že Moira ten svůj vyšetřovací čumák strčila příliš hluboko do jeho struktury, a tudíž už se na Zemi vrátit nemůže. Moira má však na věc úplně jiný názor.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Co to žere a kde to spí. Přihlašte se a napište ho.

Bedřich63
03.08.2024 4 z 5

Tak jsem opět jednou vstoupil na mnou dosud málo probádané území - do vesmíru - na území space opery.
Četl jsem nějaký komentář na jednu z autorových knih a info mě zaujalo. Tak jsem si vybral knihu s nejvíce hodnoceními od čtenářů DK. Řekl jsem si, že zkusím pro mě nový žánr.
A jak to dopadlo? No snad dobře. Knihu jsem dočetl i hodnocení dám celkem dobré - 4*.
Připadal jsem si jako při čtení knih o hrdinech knih mého mládí. :-)
Asi nejsem tak úplně cílová skupina pro tento typ knih. Ale musím uznat, že příběh má dost pevnou kostru a popisuje se zde dost zajímavých technických detailů. Asi je to u těchto knih běžné, ale pro mě nové. I když něco málo z podobných knih už jsem také dříve četl.
Co mi ale vadilo, byla nesmrtelnost Moiry. Ale konec.....
Třeba se někdy v budoucnu podívám na některou z dalších autorovým knih, protože píše dobře a čtivě.

Anakonda1969
22.07.2024 5 z 5

U Hetešovo knih se vždycky náramně bavím. Sledovat jeho až geniální postupy a rozhřešení celého příběhu je prostě nádhera. Ani toto "sci-fi" není výjimkou. A že je v hlavní roli žena - inu, jen dobře.

Hanathor
25.06.2024 4 z 5

Skvěle čtivá kniha, výborné prostředí, promyšlené postavy.
Každopádně konec knihy mi úplně nesedl..

10 nejprodávanějších eknih (prosinec)

14.01.2020

Knižní novinky (48. týden)

24.11.2019

Mě je u prdele, že je v prdeli.

...nechápala, jak se androidovi může stát pracovní úraz.

Budeme muset mít oči, uši a počítače na stopkách.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Co to žere a kde to spí v seznamech