Co to žere a kde to spí přehled

Co to žere a kde to spí
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443681/bmid_co-to-zere-a-kde-to-spi-z5L-443681.jpeg 4 218 218

Obrovské vesmírné překladiště Terango (neboli Terminál Sycango) je kromě přistávacích a odletových ramp kompletně vybudováno pod povrchem planety a personál tvoří jedenáct tisíc lidí a přes dva tisíce androidů. V podstatě jde o město s kompletním vybavením a servisem. Všechno funguje tak, jak má, až do chvíle, než se začnou ztrácet lidi. Na Zemi se o tom nic neví, dokud se neztratí dcera náměstka baltimorské FBI. Náměstek na Terango pošle vyšetřovatelku Moiru Glaceovou. Jednak mu byla protivná a potřeboval se jí zbavit, jednak mu bylo jasné, že pokud má na Terangu někdo šanci něco vyšetřit, tak jedině drzá neřízená střela, což Moira je. Agentka hned po příletu pochopí, že je vetřelcem v dokonale funkčním, ale zároveň dokonale uzavřeném systému, který za všech okolností drží při sobě, a to včetně umělé inteligence, řídící veškerý provoz Teranga. Ostatně jinak by to ani nešlo, protože černý obchod (zbraně a drogy) tvoří třicet procent provozu překladiště. Systém si velmi rychle zanalyzuje, že Moira ten svůj vyšetřovací čumák strčila příliš hluboko do jeho struktury, a tudíž už se na Zemi vrátit nemůže. Moira má však na věc úplně jiný názor.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Co to žere a kde to spí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (67)

Hanathor
včera 4 z 5

Skvěle čtivá kniha, výborné prostředí, promyšlené postavy.
Každopádně konec knihy mi úplně nesedl..

Svářeč
03.06.2024 4 z 5

Klasický Heteša, jen místo chlapa je tentokrát hlavním hrdinou ženská. Jinak to má ale všechny tradiční propriety Hetešovi tvorby - hlavní hrdina, resp. hrdinka vržená do soukolí masivní konspirace, přetechnizované prostředí (místo cyberpunkového Baltimore tentokrát vesmírná stanice), spousta hlášek, akce a sexu (toho posledního na můj vkus až trochu moc), až příliš inteligentní AI (kolikrát již tento námět Heteša zpracoval?). Detektivkou bych se to nazvat neodvážil, jelikož hrdinka v podstatě žádnou detektivní práci neodvádí. Jen skáče z průseru do průseru a k odhalování nových skutečností a stop dochází v podstatě náhodou skrz blbost hlavních padouchů. I tak je to ale zábavná věc, na poměry Heteši slušný nadstandard. Bohužel nechybí typický nešvar Hetešovi tvorby - rychlý a nepříliš povedený konec.


Ignis
26.02.2024 4 z 5

Docela čtivá vesmírná detektivka, hlavní hrdinka byla v pohodě, jen mě trochu lezla na nervy svou tupostí, kdy pořád a pořád lezla někam kde není signál a kde ji někdo samozřejmě přepadne.
Konec byl takový, no, nakonec jo, docela dobrý.

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 nejprodávanějších eknih (prosinec)

14.01.2020


Knižní novinky (48. týden)

24.11.2019


Citáty z knihy (10)

Mě je u prdele, že je v prdeli.


...nechápala, jak se androidovi může stát pracovní úraz.


Budeme muset mít oči, uši a počítače na stopkách.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Co to žere a kde to spí v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených263x
ve Čtenářské výzvě45x
v Doporučených16x
v Knihotéce129x
v Chystám se číst108x
v Chci si koupit31x