Veci, ktoré tajíme pred svetom přehled
Lucy Score
Knockemout série
Veselého a usmievavého Nasha Morgana vždy považovali za toho lepšieho z bratov Morganovcov. Teraz sa ale tento náčelník polície zotavuje zo strelných rán a jeho južanský šarm zatienili návaly úzkosti a nočné mory, vďaka ktorým sa cíti ako úbohá schránka muža, ktorým kedysi býval. Nash sa so svojím utrpením nechystá nikomu zdôveriť. Jeho novej susede, inteligentnej a príťažlivej Line, však mračná nad jeho hlavou neunikli. Zvyčajne nemá rada, keď sa jej ľudia bez dovolenia dotýkajú, no pri Nashovi to z nejakého dôvodu neplatí. A všimol si to aj on. Ich vzájomná fyzická príťažlivosť je spaľujúca, jeho uzemňuje a ju núti premýšľať, či sa pre ten pocit oplatí riskovať. Škoda, že aj Lina má svoje tajomstvá a ak Nash zistí, prečo v skutočnosti prišla do mesta, určite jej to neodpustí. Okrem toho sa nikdy nevrhá do dlhodobých vzťahov. Nikdy. Vášnivý románik s miestnym policajtom? Jednoznačne. Kedykoľvek. Vzťah s mužom, ktorý od nej očakáva, že zapustí korene? Tak to ani náhodou. Hneď ako získa to, po čo sem prišla, neostane tu ani o minútu dlhšie. No Knockemout vie, ako sa človeku dostať pod kožu. A keď sa Nash rozhodne, že Lina bude jeho, nič ho nepresvedčí o opaku... dokonca ani nebezpečenstvo, ktoré ho predtým takmer zabilo.... celý text
Literatura světová Pro ženy
Vydáno: 2023 , Aurora (SK)Originální název:
Things We Hide from the Light, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Veci, ktoré tajíme pred svetom. Přihlašte se a napište ho.
Nash Morgan se po nedávné přestřelce sice zotavuje fyzicky, ale jinak se topí v depresích a panických atakách. Když se vedle do bytu nastěhuje krásná, dlouhonohá Lina, zjistí, že v její blízkosti se všechny stíny v jeho hlavě rozplývají. Lina je ale nezávislá žena, která se bojí závazků a vztahů, navíc před Nashem očividně tají pravý důvod své přítomnosti v Knockemountu.
Hm.
Já se na tuhle knížku těšila v podstatě od té doby, co jsem přečetla předchozí díl loni na Vánoce. Čekalo mě ale poměrně velké zklamání a touha přeskakovat stránky.
Jako vážně - 520 stran? Tahle knížka by snesla klidně o 150, ne-li 200 stran zkrácení.
Je to fakt.... strašně...dlouhý... a víceméně se tam nic neděje. Trocha akce a detektivní zápletka se objeví na straně cca 450. Před tím nám Nash “Hřebec Spravedlivý asi 28x zopakuje, že je z něj jenom prázdná skořápka už vůbec nechci počítat, kolikrát bylo zmíněno, že jeho zadek je největší knockemountský poklad. A jen okrajově zmíním, že Liny “zrada mi přišla hrozně směšná, protože to fakt nebylo takový drama.
Ačkoliv tady i v předchozím díle je hrozný překlad, tak kdyby se to zkrátilo na snesitelnějších 300-350 stran, nemuselo by to být vlastně tak špatný a ten příběh by pěkně navazoval a byl fajn. Mám ráda, když se střídají POV z pohledu obou hlavních postav
První díl mě vážně nadchl a to tak, že ho mám dokonce na profilovce. Jenže teď nevím, jestli jsem loni neměla trochu silnější svařák a nečetla ho nějaká sjetá vánoční atmosférou, nebo by se mi tak moc líbil i teď. A už vůbec nevím, jestli se pustím do dalšího dílu, i když Sloane i Lucian jsou mi vcelku sympatičtí.
2,5*/5* jsem nešťastná ze svého hodnocení, ale fakt mě to nebavilo.
ig: @cotaholkacte
Svěží vítr, Hadrové panenky nelžou a další knižní novinky (36. týden)
01.09.2024
Žebříček 10 nejčtenějších knih (leden)
15.01.2024
Hospodyně, Noční host a další knižní novinky (25. týden)
18.06.2023
Kniha Veci, ktoré tajíme pred svetom v seznamech
v Mé knihovně | 213x |
2021 | Na vlásku |
2023 | Co už nikdy nepřebolí |
2024 | Co skrýváme před světem |
2024 | Veci, ktoré sme vzdali |
2024 | Vianočné kúzlo |
Kniha se mi líbila. Stejný pojetí jako první díl. Příběh psaný z pohledu dvou postav a to Lucy Score umí. Hřejivý, napínavý příběh, kde možná i slza ukápne.
Pouze jediná věc mi trošičku vadila a to, že během přestřelky se ZASE vykecávali a měli příležitost si všichni všechno říct. What?! Ok je to romantika, co bych chtěla :D