Conan barbar přehled

Conan barbar https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31832/bmid_conan-conan-barbar-31832.jpg 4 90 90

Conan (knižní série) série

< 1. díl >

Robert Ervin Howard prožil celý svůj život v Texasu, převážně v městečku Cross Plains, a kromě několika příležitostných zaměstnání se živil pouze psaním. Psal všechny žánry dobrodružné literatury pro nejrůznější časopisy, ale největší popularitu mu přinesly příběhy o svalnatých hrdinech imaginárních zemí, příběhy meče a magie, příběhy plné dobrodružství a napětí. Hlavním odbytištěm jeho literárních prací byl pověstný časopis Weird Tales (Podivuhodné příběhy), na jehož stránkách se také objevila Howardova nejslavnější postava – Conan. Příběhy s Conanem se zařadily do zlatého fondu světové dobrodružné literatury, dodnes je kupují a čtou milióny čtenářů po celém světě a mnozí známí autoři píší stále nové a nové Conanovy příhody. Tato povídková sbírka obsahuje povídky Darebáci v domě, Dcera pána mrazu, Královna Černého pobřeží, A zrodí se čarodějka..., Zamboulské stíny, Za Černou řekou. Předmluva „Robert E. Howard – Poslední Cimmeřan“ Ivan Adamovič. – 1. publikace AFSF.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Conan barbar. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Lothar.777
07.03.2024 4 z 5

No, Conanovek jsem četl haldu od různých autorů a za mě cajk. Samozřejmě se nabízí srovnání s filmem starším i novějším, který stavěl na úplně jiném základu. A přesto oproti seriálu z devadesátek(?) je film topka. Tak uvidíme, jak se povede nový seriál, ale každopádně by se na tom dalo postavit víc než jen nuda, nuda, šeď, šeď.

TheRocketMan
19.08.2023 5 z 5

Nejlepší. Jako malý jsem to četl s tátou. Vždycky se rád k tomu vracím. Vzpomínky úžasné


Ivan F
13.09.2022 3 z 5

Kedysi by som po týchto príbeh nesiahol, odvrátil by som sa s hnusom v tvári. Lenže potom mladší syn dostane zaracha od elektroniky a donesie mi Howardove príbehy. Takže som sa striasol odporom (hoci predtým sa mi už dostal do rúk komiks s Conanovým detstvom a dal sa čítať) a začali sme lúskať prvý príbeh. A ono to nebolo, čuduj sa svet, zlé. No a potom prišiel druhý príbeh, za ním tretí, nasledovaný štvrtým, vzápätí piaty a skončili sme šiestym. Medzitým síce dobe zaracha uplynula, avšak príbehy sme si užili až do konca. Dokonca mám pocit, že v budúcnosti ma stretnutie s Howardovým dielom čaká opäť Nuž, nejako to vydržím, hoci sú príbehy pomerne šablónovité, ale dobre sa čítajú.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Conan barbar v seznamech

v Přečtených126x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených7x
v Knihotéce79x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech2x