Čtenáři z Broken Wheel doporučují přehled

Čtenáři z Broken Wheel doporučují
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/301660/mid_ctenari-z-broken-wheel-doporucuji-mKQ-301660.jpg 4 212 212

Úžasný feel-good román o lásce ke knihám a o tom, co všechno se může stát, když máte opravdové přátele. Dvě zcela rozdílné ženy, osmadvacetiletá Sara Lindqvistová ze švédského Haninge a pětašedesátiletá Amy Harrisová z amerického Broken Wheel, si dopisují. Po dvou letech vzájemného vyměňování dopisů, knih a myšlenek o literatuře i životě se Sara rozhodne, že Amy navštíví. Když však konečně dorazí, Amy je po smrti. Sara se ocitá sama v ospalém městečku mezi kukuřičnými poli. Pochopitelně jsou tam ale všichni ti, o nichž jí Amy v dopisech vyprávěla. Svérázní obyvatelé Broken Wheel se o zmatenou turistku ochotně postarají, Sara zůstává a poprvé v životě nachází skutečné přátele (nejen pana Darcyho a Bridget Jonesovou). S jejich pomocí otevírá knihkupectví, kde nabízí knihy po zesnulé Amy. Sara i město ožívají, vznikají nové, nečekané páry a ani Sara, ani obyvatelé Broken Wheel se neodvažují pomyslet na chvíli, kdy se Sara bude muset vrátit domů do Švédska. Sařino dvouměsíční vízum co nevidět vyprší, a tak se její novopečení přátelé rozhodnou vzít celou záležitost do vlastních rukou… ----- Příběh o komunitě a o tom, jaké to je být potřebný a cítit sounáležitost… Čtení plné hřejivosti, pohody a soucitu.- Independent Naprostá bomba ve feel-good žánru. Bivaldová humorně píše o požitku z četby, o lidech z postupně zanikajícího maloměsta a samozřejmě také o rodící se lásce. Sama autorka pracovala v knihkupectví, takže dobře ví, jak ve čtenářích vzbudit zájem. - Femina Při čtení mě napadla podobnost s Čokoládou. Fantastická knížka — vtipná, hřejivá a velice filmová. Vynikající debut!- Go’kväll, SVT... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čtenáři z Broken Wheel doporučují. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (67)

Tess.96
20.06.2024 3 z 5

Téma a samotný příběh mi přijde super. A možná proto mě ta kniha tak lákala a měla jsem velká očekávaní. Nakonec se podle mě jedná spíše o průměrný počin, který ničím neurazí ani nenadchne. Jsou tam některé skvělé pasáže, které pobaví nebo zaujmout, ale oproti tomu jsou zdlouhavější pasáže, které spíše nudí. Celkově mi přišlo, že se příběh nikam neposouval, ale musím uznat, že atmosféra knihy je skvělá.

AlexandraBane
25.07.2023 2 z 5

Takové to "neurazí a nenadchne"


Ma-Kli
11.06.2023 3 z 5

Mé pocity jsou rozporuplné. Knížka má ze začátku všechno, co na knížkách miluji, zápletku, zajímavé postavy, pělné opisy a poutavou atmosféru, děj se točí kolem knih...a přesto mě zhruba v půlce tak nějak přestala bavit a otevírala jsem ji z povinnosti. Nicméně dočetla jsem a je to takové oddychové čtení, když má člověk spoustu času, protože příběhu chybí spád a vleče se asi tak jako jízda těmi nekonečnými lány kukuřice, o kterých se v knize často mluví :-) V poslední třetině už ale knížce dochází dech a závěrem už jsem se musela donutit to dočíst, konec je už fakt neuvěřitelný a zbytečně roztažený.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čtenáři z Broken Wheel doporučují v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených277x
ve Čtenářské výzvě69x
v Doporučených14x
v Knihotéce129x
v Chystám se číst151x
v Chci si koupit28x
v dalších seznamech3x