Čtvrtý králův pes přehled

Čtvrtý králův pes
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155317/ctvrty-kraluv-pes-155317.jpg 4 793 793

Hynek Tas z Boru série

1. díl >

Děj románu zavádí čtenáře na přelom 14. a 15. století do doby vlády Václava IV. Do království, kde každý bojuje s každým, se po mnoha letech vrací z Itálie Hynek Tas z Boru, tvrdě vycvičený středověký osobní strážce. Po konfliktu s královským městem Berounem má velmi blízko k oprátce, ale nakonec skončí v králových službách. Hlavní hrdina jako by byl člověk bez citu a emocí, který dokáže bez mrknutí oka pozorovat, jak z jeho protivníka uniká život, ale zároveň kvůli ztrátě svého psa vyhlásí králi Zikmundovi nepřátelství a tak rozpoutá jednu z největších štvanic té doby. Děj se odehrává převážně na území Čech, ale zavede čtenáře i daleko za jejich hranice. Čtenář se rovněž bude moci setkat s představitelem Panské jednoty Jindřichem z Rožmberka a všemocným podkomořím Zikmundem Hulerem, éterickou, čistou a milující Blankou z Lazce nebo smyslnou, vášnivou a záhadnou Sofií Mafredonni.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čtvrtý králův pes. Přihlašte se a napište ho.

Mušketyrpepa
předevčírem 5 z 5

Moc pěkně napsané

Kackac77
05.03.2025 4.5 z 5

První díl další série od pana Niedla. Hynek Tas, se kterým se setkáváme už v sérii o Platnéřovi, se myslím hodně povedl. Jak už jsem četla od pana Niedla více knížek, ten jeho hlavní hrdina je vždy hodně podobný. Tentokrát je děj zasazený do doby Václava II, husitských válek, takže si člověk osvěží i historii. Příjemné čtení, jdu na další díl.

Redal73
01.02.2025 4.5 z 5

Výborný prvý diel série. Dej bol dobrodružný zo života kráľa Václava IV. Je to fajn oddychové čítanie, ktoré nenudí a dej celkom zaujímavo a svižne ubieha. Je to také zoznámenie sa s hlavným hrdinom Hynķom Tasom. Knihu doporučujem čitateľom, ktorí majú radi historicko-dobrodružné romány. Teším sa na ďalšie diely tejto série.

Kniha Čtvrtý králův pes v seznamech

v Přečtených1 060x
v Mé knihovně264x