Detektivní ústav Tří spravedlivých přehled
Edgar Wallace
Čtyři spravedliví série
< 4. díl
Třináct drobných detektivních povídek, jejichž zápletky řeší trojice majitelů detektivní kanceláře. Hlavními zápletkami jsou především podvody, vraždy, loupeže, únosy, nevěry. Každý z detektivů přináší na konkrétní případ svůj pohled, své řešení, a tím také i ukončení případů je rychlejší, než je u většiny ostatních autorových prací zvykem. ... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1999 , NávratOriginální název:
The Law of the Three Just Men, 1921
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Detektivní ústav Tří spravedlivých. Přihlašte se a napište ho.
Zkraje průměrné povídky, pak lepší- nejvíc mne dostala Dcera pana Levingroua. Chtěl jsem dát původně čtyři hvězdičky, ale postavy tří hlavních hrdinů jsou sympatické( někdy sice trestají tvrdě,ale jen vůči těm největším padouchům) a ty nádherné hlášky, kterých je ve Wallaceho knihách plno.Posuďte sami-jen namátkou:
...dvě dámy v drahých šatech, plné diamantů, sprosté jako bláto na mých botách, skřehotavé, ošklivé a hrubé -hezký popis zločinců, že?(Povídka Třetí shoda) nebo...vražda Bernarda Slanea byla jednou z těch záhad, které těší tisk a rmoutí policii.(povídka Jak byl zavražděn Slane).
Proto dávám plný počet bodů, Edgar Wallace je pro mne král oddechové literatury.
Kniha Detektivní ústav Tří spravedlivých v seznamech
1992 | Mrtvé oči Londýna |