Ďáblův prsten přehled
Ludvík Souček
Jak se dostal francouzský komunard na Českomoravskou vrchovinu. Lidé z budoucnosti v bitvě u Kurska. Planeta Země zachvácena sérií požárů. Více než dvacet let nevydané povídky otce moderní české science fiction.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ďáblův prsten. Přihlašte se a napište ho.
Výborná věc, i když bych toho francouze vyřešil jako povídku jinak. ;-) A ten Rusák byl taky podařený. :-D A Souček dokazuje, že si umí vyhrát s jazykem i vtipem..."Být pokousán příslušníkem SNB." :-D
Naposledy jsem četla Součka, když mi bylo něco málo přes "náct" a hrozně mě bavil, takže jsem byla zvědavá, co s tím udělá odstup několika desítek let. Napětí, pravda, to se ztratilo, ale zato jsem se královsky bavila jemnou ironií a humorem mezi řádky. To jsem tehdy jako naivní teenager chápat nemohla. Takže u mě spokojenost. A myslím, že pan Souček ve srovnání se současnými autory sci-fi ještě dlouho obstojí.
Ďáblův prsten mě navnadil, Kili dojala. Vypíchla bych povídku Kursk. Vojín Bělice (včetně okolností) nemá chybu.
Nové eknihy zdarma ke stažení (červen)
29.06.2020
1980 | Tušení souvislosti |
1964 | Cesta slepých ptáků |
1983 | Bohové Atlantidy |
1970 | Případ jantarové komnaty |
Sci-fi není úplně můj šálek, četla jsem hlavně kvůli splnění čtenářské výzvy, ale musím říci, že je to krásně barvitě napsáno, ta hra se slovy opravdu povedené.