Dalajlámova mačka a umenie priasť přehled

Dalajlámova mačka a umenie priasť
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/222100/mid_dalajlamova-macka-a-umenie-priast-222100.png 5 575 575

Dalajlamova kočka série

Pred odchodom na prednáškové turné do Ameriky poverí dalajláma svoju milovanú mačku Jesku (JSK, Jej Svätosť mačku) úlohou: má objaviť pravú príčinu šťastia. Plnenie tejto úlohy zavedie mačku do netušenych dobrodružstiev! Napínavá naháňačka ulicami McLeod Gandže ju privedie k nečakanému objavu, aké nebezpečné je zamerať sa len na seba. Stretnutie s tajomnym jogínom Tarčinom odhalí jej osobnú minulosť – čo má pre nás všetkych dramatické následky. Útržky rozhovorov, ktoré si vypočuje v Himálajskej literárnej kaviarni, jej pomôžu odhaliť podobnosti medzi vedou a buddhizmom v kľúčovej téme šťastia. Nezáleží na tom, či počúva váženych univerzitnych profesorov a psychológov, vysokopostavenych lámov alebo slávnych spisovateľov. Iskrivá múdrosť, srdečnosť a kvapka darebáctva v Dalajlámovej mačke a umení priasť nám čarovnym spôsobom ukazuje, prečo sa z Jesky stáva jedna z najmilovanejších mačiek na svete. Aky je teda skutočny dôvod pradenia? Toto tajomstvo prezradí dalajláma pošepky, keď sa vráti z cesty – len ušiam Jesky a tym, s ktorymi má jeho mačka karmické spojenie... čo ste, milí čitatelia, práve vy!... celý text

Literatura světová Romány Duchovní literatura
Vydáno: , Synergie

The Dalai Lama´s Cat and the Art of Purring, 2013

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dalajlámova mačka a umenie priasť. Přihlašte se a napište ho.

Allys
13.12.2024 5 z 5

Milé pokračování úspěšného prvního dílu. Aby to nebylo stejné, v tomhle díle Dalajlama odejde na dlouhou pracovní cestu a s JSK vidíme, jak běží život kolem bez jeho přítomnosti.
Tenhle díl se mi zdál trochu vážnější, i když bylo mnoho vtipných momentů a zabýval se převážně hledáním štěstí z budhistického pohledu. Autor dokáže předávat myšlenky pomocí příběhů nejen kočky, ale i jiných postav kolem a to bez zdlouhavých a nudných pouček.
Tahle kniha dokáže změnit čtenářův pohled na svět kolem sebe jemným a nenásilným způsobem. Doporučuji i pro lidi, kteří nejsou zrovna milovníci koček, čtení je skutečně inspirativní.

Ereandil
04.12.2024 4 z 5

Líbilo se mi vyprávění z pohledu kočky. Sněžná lvice v příběhu figuruje jako jasně identifikovatelná postava, oproti ostatním, které se mi strašně pletly. Jejich dialogy byly psané jednotným stylem, takže to připomínalo spíš autorův vnitřní monolog převedený do přímé řeči, což je trochu škoda, jinak to bylo ale dobré. Pro mě by to bylo čitelnější, kdyby v knížce byly dvě hlavní postavy, dalajlama a kočka.

Myšlenky v knížce byly hezké a prospěšné, ale už asi milionkrát recyklované. V kontextu motivačních knížek je ale příběh kvalitní, milý, potěší, zahřeje, nic moc po čtenáři nechce.

EleanorJane
24.08.2024 3 z 5

Druhý díl mi oproti prvnímu přišel trošku chaotický, jakoby nebyl chronologický. Přišlo mi, že se zde odbočilo od příběhu naší Sněžné lvice k filozofickým otázkám. Jistě, k sobě to patří, ale oproti první se mi tento díl četl hůře.

Kniha Dalajlámova mačka a umenie priasť v seznamech