Dohadzovačka přehled

Dohadzovačka
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/123821/dohadzovacka-123821.jpg 4 138 138

Dámy série

1. díl >

Pôvabná historická romanca obľúbenej americkej autorky. Od svojho vstupu do spoločnosti si krásna, duchaplná Olivia Byrdová zapisuje poznámky o každom slobodnom mužovi. Jej záznamy už pomohli niekoľkým priateľkám zakotviť v manželskom prístave, no zatiaľ nenašla nikoho, kto by sa k nej aspoň trochu hodil. Keď jej však cestu skríži lord Neville Hawke, odrazu všetci muži v jej denníku vyzerajú v porovnaní s ním priam dokonalí. Hawke je totiž svetácky bonviván a vychýrený londýnsky zvodca...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

The Matchmaker, 2001


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dohadzovačka. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (10)

AnnaL.
14.09.2024 3 z 5

Tato knížka se mi velmi líbila. Od Becnell mám už pár knih přečteno. Začátek a konec se mi líbili nejvíce. Prostředek se trochu táhnul. Nicméně knihu určitě doporučuji, i když u mě nejvíce vede Prokletá nevěsta.

Senza Jenka
13.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Nevill je válečný veterán, který po nocích přepíjí noční můry a pocit viny. Temnou minulost jsem neodhalila. V sídle známých, poblíž závodiště v Doncastru se potká s Olivií, která doprovází matku na lovu jejího čtvrtého manžela. Olivie to považuje pouze za zastávku na cestě na svůj statek ve Skotsku (dědictví po otci, matčinu manželovi číslo 2). Ráno se probudí velmi brzy a tak se rozhodne projít po zahradě. Sídlo nezná a skončí v knihovně, kde narazí na lehce připitého Nevilla. Ten - vzhledem k jednoduchému oděvu i účesu a časné hodině - usoudí, že je to děvče lehčích mravů, dovoluje si na ni a když mu dívka uteče do zahrady, bezostyšně si přečte její deníček s poznámkami o mužích. Ani když zjistí, že se jedná o hosta a slušně vychovanou mladou dámu, nemá problém ji pronásledovat, vloupat se jí do pokoje (a do deníku), aby si přečetl nejnovější zápis o sobě, ironizovat, svádět, urážet, šmírovat... A aby toho nebylo málo, je to Oliviin skotský soused.
Jako obvykle dvojici provází žhavá vášeň, bez té by to nešlo, že... Až na hloupou a ne moc uvěřitelnou scénu v knihovně a patetický konec to bylo celkem čtivé.


ikul
31.10.2022 3 z 5

Celkem slušně napsaná červená knihovna. Příběh podle rčení Co se škádlívá, rádo se mívá. Škoda jen, že to trvalo celou knihu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dohadzovačka v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených208x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených8x
v Knihotéce143x
v Chystám se číst28x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech3x