Na život a na smrt – Román o Anně Boleynové přehled
Sandra Byrd
Dámy v očekávání série
1. díl >
Co byste obětovali pro své nejlepší přátele? Byli byste pro ně ochotni zemřít? Bestsellerová autorka obrátila svou pozornost k historickým románům a zaměřila se na období tudorovské Anglie. Příběh Anny Boleynové pojala zcela nově, totiž z pohledu Anniny dvorní dámy a nejbližší přítelkyně Meg. Román Na život a na smrt zachycuje blyštivý dvorský život, velikou lásku a zoufalý pád opuštěné královny i její souputnice – zapomenuté, a přesto předurčené k tomu, aby v našich srdcích zůstala navždy živá.... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2014 , Knižní klubOriginální název:
To Die For: A Novel of Anne Boleyn, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na život a na smrt – Román o Anně Boleynové. Přihlašte se a napište ho.
Další kniha popisující život Anny Boleynové - tentokrát očima její přítelkyně a dvorní dámy. Jiná perspektiva vyprávění dává známému příběhu nový náboj, kniha se čte lehce, svižně, příjemně. Milý zážitek.
Kniha se mi líbila už je z toho důvodu, že mám ráda historické romány a tento mě zavedl do roku 1536 do období Tudorovců a vypráví o Anně Boleynové z pohledu její nejlepší přítelkyně. Není to úplně kniha, kterou prostě neumíte odložit, ale je to taková ta oddechovka.
Kniha Na život a na smrt – Román o Anně Boleynové v seznamech
2014 | Na život a na smrt – Román o Anně Boleynové |
2016 | Strážkyně tajemství – Román o Kateřině Parrové |
2017 | Růže mají trny - Román o Alžbětě I. |
Poslední dobou začínám hltat knihy ohledně tudorovské éry, a proto sem nemohla vynechat ani další příběh o Anně Boleynové. Zde máme pohled na její příběh očima její přítelkyně a dvorní dámy Meg. Čtení mě bavilo, ačkoliv bych řekla, že vyprávění o Anně Boleynové z pera Alison Weir bylo mnohem lepší.