Strážkyně tajemství – Román o Kateřině Parrové přehled
Sandra Byrd
Dámy v očekávání série
Román o Kateřině Parrové, která se později stala poslední, šestou manželkou anglického krále Jindřicha VIII., dokonale zachycuje dobu i prostředí a uchvacuje svým pohledem na královskou politiku, lásku i skandály. Příběh nadané Juliany, strážkyně dvorských tajemství, vtáhne čtenáře do světa pikantních vztahů na tudorovském dvoře.... celý text
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2016 , Knižní klubOriginální název:
The Secret Keeper: A Novel of Kateryn Parr, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strážkyně tajemství – Román o Kateřině Parrové. Přihlašte se a napište ho.
Očekávala jsem oddychový historický román, a kniha mé očekávání splnila, za sebe tedy mohu doporučit :)
Další krásná kniha od této autorky.
Kateřina Parrová je velice obdivuhodná osobnost, manželství s králem v posledních letech jeho života muselo být hodně náročné, klobouk dolů před Kateřinou, že zvládala jeho výkyvy nálad. Vyprávění z pohledu Juliany (ač vůbec nevím, zda je tato postava smyšlená, nebo opravdu žila) bylo krásné - moc krásně tato postava o Kate mluví a obdiv k této královně je víc než viditelný. A ten konec se mi taky moc líbil.
Za mě určitě plný počet, moc krásné čtení.
Kniha Strážkyně tajemství – Román o Kateřině Parrové v seznamech
2014 | Na život a na smrt – Román o Anně Boleynové |
2016 | Strážkyně tajemství – Román o Kateřině Parrové |
2017 | Růže mají trny - Román o Alžbětě I. |
Jak už tady bylo napsáno, jde o oddychové čtení, a jako takové je třeba ho brát. Mě osobně zaujal nejvíce odlišný pohled na Thomase Seymoura.