Dandadan 1 přehled
Jukinobu Tacu
Dandadan série
1. díl
Středoškolačka Momo věří na duchy a strašidla, zatímco její samotářský spolužák je posedlý mimozemšťany a různými mýtickými příšerami. Ani jeden však nechce připustit, že by ten druhý mohl mít pravdu, a tak se rozhodnou podstoupit riskantní zkoušku. Ta je zavede do opuštěné nemocnice, v jejímž okolí prý byli spatřeni ufouni, a do tunelu, kde podle pověstí straší. Zrodí se osudová láska? Bizarní bitva s mimozemšťany a zlými silami začíná!... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dandadan 1. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Musím říct, že jsem byla docela zklamaná. Hrozně jsem se na ni těšila a čekala jsem úplně něco jiného. Dost mi vadilo, že byli hrdinove přehnané vulgární. Ale na druhou stranu je pravda, že měla kniha několik vtipný ho momentu. V kostce šlo ale vlastně jen o krádeže a ochranu "šulína". Celkově za mě tedy průměr.
"Vocumlám ti šulína."
Dandadan je těžko popsatelná na hlavu postavená akční komedie s prvky romance, u které si autor hraje se šílenými nápady. Tahle manga začíná hned zostra představením hlavních hrdinů: Momo, která nevěří na UFOny a pro sprosté slovo nejde daleko a Ken, vyvrhel který nevěří na duchy. Společná sázka je svede dohromady a šílená jízda začíná už v první třetině prvního dílu.
"Ty máš teda nervy srát na návštěvě."
Hlavní hrdiny je těžké si nezamilovat doslova od první strany a ačkoli by se mohlo zdát, že se jedná o klasický vzorec "protiklady se přitahují", v Dandadanu je všechno jinak. Šílená akce, originální záporáci a gagy co vás zaručeně rozesmějí. Prostě "velká parta", jak by se dal název volně přeložit.
"A nyní provedeme sex."
Této série se nemusíte bát, pokud nečtete romantiku - jedná se o šónen, takže to není hlavním motivem příběhu, alespoň ne v tomto prvním díle. Anime seriál Dandadan (2024) zažívá momentálně slušný úspěch, takže načasování vydavatelství CREW opět vynikajicí. Doporučuji.
Zákon krále Aurory, Jedno temné okno a další knižní novinky (45. týden)
04.11.2024
Kniha Dandadan 1 v seznamech
Momo a Ken. Dva spolužáci. Oba tak trochu na okraji třídy. Jeden věří na duchy a druhý na Ufo. Začnou se spolu bavit, ale je to spíš dohadování kdo z koho..přitom ani jeden nemá pro své tvrzení důkaz.
Proběhne sázka. Momo Asaja odchází na místo, kde přistávají Ufo podle povídaček. Ken Takakura jde k opuštěnému tunelu. Oba zažijí věci, jak se říká, dokud se ti nestanou, neuvěříš. Přes telefon jsou spolu ve spojení a snaží se jeden druhého zachránit.
Zdá se, že jediný kdo jim může pomoci je Asajina babička. Je spiritistka a o duchařině něco ví.
Komiks si nebere servítky a požívá sprostá slova. Téma je odlehčené vtipnými situacemi. Je to manga na vypuštění myšlenek. Při čtení jsem si říkala, že je to tak praštěný až je to pěkný. ;) Ken tak přišel o svého “šulina po kletbě od ducha Turbobáby a Momo zase hrozí sex s mimozemšťanem.
Já se pobavila, ale věřím, že nebude pro každého. Kdo rád bizarní příběhy, které nebude brát vážně, ten si tu přijde na své.