Mirákl přehled

Mirákl
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/205645/bmid_mirakl-205645.jpg 4 229 229

Danny Smiřický série

Škvoreckého klasika v exilovém vydání nakladatelství Rozmluvy z roku 1986.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mirákl. Přihlašte se a napište ho.

vendy246
15.12.2024 4.5 z 5

Tak tohle přesně je můj šálek. Jsem okouzlena jazykem, vědomostmi, schopností zaznamenat a sdělit a samozřejmě obsahem. Vyprávění o roku 1968 a letech následujících a vzpomínky na poválečná léta a řádění soudruhů. O čižhošťském zázraku a páterovi Toufarovi, o holkách a o víře.

evask
30.11.2024 3 z 5

Můj první Škvorecký. Do dalšího se nepustím. Na mě je Škvorecký moc učený, na latinu jsem nechodila, hodně se řeší politika a hodně se řeší sex, a to je mně protivné. I když ten barvitý, nápaditý jazyk, který autor u lechtivých scén používá, to musí ocenit každý. Ráda jsem taky zauspominala, jak se ve zdejším kraji kdysi mluvilo. V doslovu napsáno, že Škvorecký použil techniku promyšleného zmatku. No tak ta mně taky nevyhovuje. Čím déle jsem četla, tím míň mě to bavilo.

bigcomet
25.11.2024 2 z 5

Není to můj "šálek čaje" , poslouchala jsme audioknihu do knižní výzvy.
Na můj vkus hodně sprosté. Kdybych to měla číst z knihy, tak bych to určitě odložila, ale jako audio kniha se to celkem dalo.
Díky výzvě holt člověk objeví i knihy, které by normálně nečetl.

1 000 eknih zdarma ke stažení (4. díl)

30.04.2019

Knižní novinky (17. týden)

21.04.2019

Kniha Mirákl v seznamech