Přetržený řetěz přehled
Marion Zimmer Bradley
Přetržený řetěz se odehrává v době, kdy už jen ženy znají tajemství vědy, která brání Darkover před zásahem Terranů. Přesto ženy nadále zůstávají pouhým majetkem mužů a žijí v jejich područí. Po celá staletí však existuje společenství známé jako Svobodné amazonky, rovnoprávné s muži a nepodléhající žádným zákonům. A jsou to právě Svobodné amazonky, které jsou schopny vyřešit nedorozumění mezi obyvateli Darkoveru a Terrany…... celý text
Literatura světová Sci-fi Fantasy
Vydáno: 1998 , Knižní klubOriginální název:
Shattered chain, 1976
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přetržený řetěz. Přihlašte se a napište ho.
Docela příjemné překvapení. Tato kniha mi v sérii dlouho chyběla a podle dílů před i za ní jsem čekala spíš nudnější propojovací díl. Ale nenašla jsem tam žádné nudné informační pasáže nebo opakování předešlého (M.Z. Bradley očividně počítá s tím ,že jste Přistání četli více, než jednou :).
Kniha Přetržený řetěz v seznamech
2001 | Mlhy Avalonu |
1996 | Přistání |
1997 | Vládkyně jestřábů |
2002 | Paní z Avalonu |
2002 | Kněžka z Avalonu |
Příjemné překvapení, čtení tohoto dílu jsem docela dlouho odkládala - proč nikdo neví... A rozhodně patří mezi ty lepší, skoro jsem i dala pět hvězdiček, ale přijde mi, že něco chybí. Možná je to střídáním vypravěček, nevím, ale celá kniha, jako by nebyla tak úplně celistvá. Mohlo to být malinko lepší a tenhle pocit zkrátka člověka natolik deprimuje, že těch pět hvězdiček nedá... Každopádně už se těším na další díl, ten jsem dokonce na knižním bazaru (v naší knihovně, ne zdejším) sehnala v papírové podobě, takže výhra :D