Dvanáct dní Dashe & Lily (2023) | Databáze knih

Dvanáct dní Dashe & Lily přehled

Dvanáct dní Dashe & Lily
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521139/bmid_dvanact-dni-dashe-lily-64df09032ad4e.jpg 3 41 41

Dash a Lily série

< 2. díl

A znovu je tu předvánoční Manhattan. A k tomu jedno bolavé srdce, které potřebuje uzdravit. Dash a Lily už spolu randí skoro rok, ale celé tohle období nebylo zrovna zalité sluncem. Lilyin milovaný děda totiž prodělal infarkt a jeho zdlouhavé a náročné zotavování se na její jinak obvykle slunečné povaze dost podepsalo. Do Vánoc – nejoblíbenějšího Lilyina období v roce – zbývá už jen dvanáct dní a Dash, její bratr Langston a jejich nejbližší přátelé se musí vrhnout do víru Manhattanu, aby Lily pomohli znovu objevit jedinečné kouzlo předvánočního zasněženého New Yorku.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo

The Twelve Days of Dash & Lily, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvanáct dní Dashe & Lily. Přihlašte se a napište ho.

Kikulka97
10.01.2025 4 z 5

Spousta hodnotila knížku dost skoupě a na jendu stranu rozumím, na druhou - je to škoda. Líbí se mi, že tato knížka začíná v momentě, kdy všechno není růžové a v tomto duchu pokračuje až do svého konce. A jako běžný vztah dvou lidí je to jedna horská dráha- kde je nahoru, tam musí být i dolů. A ani Dash ani Lily v tom nejsou profíci a snaží se. Ano, někdy vás trošku frustruje, že by to mohlo být vyřešené rychleji, kdyby si to prostě řekli, ale o to uvěřitelněji obě postavy působí - málokdo dokáže být sám sobě vztahovým poradcem a řídit se přesně dle doporučení a nechtít čas od času po tom druhém nemožné.
A opět mě pokračování nalákalo zpět k prvnímu dílu, který byl kouzelný. Druhý díl je taky mco hezký, jen o něco málo méně pohádkový, ale na druhou stranu je to připomenutí, že o šťastný konec se musíte přičinit a že budování vztahu není nikdy u konce :D (jediné velké mínus je ta měkká vazba upřímně xDDDD)

Áňa 998
09.03.2024 1 z 5

Za knihu k recenzi v rámci #spoluprace moc děkuji @albatrosmedia!
Dash a Lily jsou zpátky! Zbožňuji první knihu a snad ještě víc seriál. Na další díl knihy o této dvojici jsem se strašně těšila! Trošku jsem litovala, že má jen 208 stran... Kdybych ale věděla...
Podíváme se na vztah Lily a Dashe po roce. Když se dali dohromady a my byli svědky jejich vánoční hry s červeným zápisníkem, říkala jsem si, že lepší pár neexistuje. Jak by je mohl rok rozhodit?
Za rok se jejich vztah hodně změnil. Ne jeho podstata, ale spíše ho dost poškodily události, které proběhly. Nejvíce jsem to pozorovala na Lily. Tu bych přirovnala k zářivým světýlkům na vánočním stromku, minimálně v prvním díle. V tomhle mi připadalo, že pomalu vyhasíná a blíží se zkrat. Dash je pořád stejný, totální Grinch v lidské podobě.
Tenhle příběh jsem vnímala jako sluníčkový a to co se jim děje v druhém díle... Mrzí mě to, strašně moc. Představovala jsem si je pořád na slunci, a rozhodně ne pod mraky. Mraky byly tím druhým dílem.
I když se postavy střídají ve vyprávění, ke čtivosti mi to nepomohlo. Byla místa, kdy jsem se s knížkou strašně prala a fakt jsem si myslela, že jí odložím. Byl to dlouhý boj.
Některé příběhy by se neměly znovu otevírat, a tohle je jeden z nich. Dash a Lily si zaslouží happy end a tohle si rozhodně nezasloužili. Pozitivum vidím v obálce, možná v konci, který připomíná první díl... Ale za mě zklamání.

Zatoulana
16.02.2024 5 z 5

12 DNI DASHE & LILY - David Levithan, Rachel Cohnová

Touto knihou jsem zakončila rok 2023 a myslím že jsem si lépe vybrat nemohla. Toto pokračování mě nesmírně bavilo a musím říct že bylo překvapivě jiné než jsem čekala. Ano byla tam vánoční atmosféra ale přišlo mi že zde byla posunutí o několik kolejí dál spíš udávaly prostředí a dobu. První čeho jsem si při čtení všimla bylo to že zde je největší problém u postav v komunikaci. Ani jeden z nich nebyl schopný říct co chce a jen si domýšleli po čem touží ten druhý přestože oba chtěli totéž. U Lili se krapet projevila puberta a vzpurnost. Pomalu začala více objevovat sama sebe a snažila se vymanit ze svých standardů do kterých ji všichni škatulkovali.
Dash byl milý a hodný a snažil se jí fakt to co si myslel že by chtěla dle té škatulky a přitom se snažil pochopit novou Lily.
Bylo opravdu zajímavé tyto postavy pozorovat a vidět jak to bylo dál a že ne vše je stále tak růžové jak nám je stále ukazováno.
Knihu hodnotím určitě kladně. Moc mě bavila, byli tam vtipné momenty a bylo to za mě hezky zpracované pokračování.
5/5

Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)

15.10.2023

Most sebevrahů, Jelení vršek a další knižní novinky (47. týden)

20.11.2022

Kniha Dvanáct dní Dashe & Lily v seznamech