David Copperfield II přehled

David Copperfield II
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/157177/bmid_david-copperfield-157177.jpg 4 52 52

Román, při jehož psaní se Charles Dickens inspiroval svým vlastním životem (jeho rodiče se ocitli ve vězení pro dlužníky a Dickens si musel jako malý chlapec vydělávat na živobytí), ukazuje životní pouť sirotka Davida Copperfielda. Během svého života potkává lidi bezohledné a kruté, jako je například jeho nevlastní otec , nebo ředitel sirotčince, kam je umístěn právě po roztržce s otcem. Potkává ale i dobrosrdečné lidi a i v nevlídném sirotčinci si najde přátele. Po neradostném dětství a nelehkém dospívání nakonec David nalezne štěstí.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize David Copperfield II. Přihlašte se a napište ho.

martianekk
09.11.2024 4 z 5

Úžasný historický román z pera skvělého spisovatele. Poutavý příběh, skvělé popisy pocitů hlavních postav, které vzbuzují ve čtenářích ochranitelské touhy ve vztahu k malému chlapci. Za mě prvotřídní dílo světové literární klasiky.

Luigi1
06.08.2023 4 z 5

Začátek takový nudný,ale pak se to už dalo číst

sajanka
16.07.2023 4 z 5

Televizní seriál o Davidovi Copperfieldovi jsem viděla nějak v době, když jsem čekala syna. I díky němu jsem se rozhodla mu dát stejné jméno. Seriál byl poutavý díl od dílu, knížku jsem si oblíbila. Dickens nezklame.

Tři desítky nových eknih zdarma ke stažení

22.03.2021

Kniha David Copperfield II v seznamech