Dcera krále močálů přehled
Karen Dionne
Dcera krále močálů je napínavým psychologickým thrillerem, příběhem ženy, která musí riskovat vše, aby pronásledovala nebezpečného muže, který jí ničil minulost a nyní hrozí, že ukradne i její budoucnost. Tím mužem je naneštěstí její otec…
Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: 2017 , Slovart (ČR)Originální název:
The Marsh King’s Daughter, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dcera krále močálů. Přihlašte se a napište ho.
Výborně napsaná kniha, která se čte jedním dechem. Pasáže ze současnosti se prolínají se vzpomínkami na dětství a odkrývají se další a další části života dítěte, které miluje svého otce bezmeznou láskou, ačkoliv je to sadistický narcista. Doporučuju pro strhující příběh
(SPOILER) Neměla jsem na čtení moc času, takže začátek se mi vlekl, ale na dovolené jsem knížku dočetla a musím říct, že se mi moc líbila. Řekla bych, že by se to klidně mohlo takhle nějak stát. Je zajímavé si uvědomit, že dítě narozené v zajetí, to vůbec takto nevnímá. Navíc tedy Jacob se o dceru staral. Bylo srdcervoucí, jaký měla Hannah vztah k matce, jejíž situaci si vůbec nedovedu představit, Jacob jí nedovolil dát dítěti mateřskou lásku a bez ní se nevytvořilo pouto, strašně smutné, navíc jak on sám se k ní choval nedávalo dítěti žádný dobrý vzor. Ke konci knihy jsem Jacoba vysloveně nenáviděla, i kvůli Lovci Johnovi, a tomu, jak si Jacob nárokoval ženu, kterou sprostě unesl a držel v zajetí, skutečně odporné, jak někteří lidé uvažují. Navíc to, že chtěl unést Hannu a její dcery, ještěže svoji dceru tak dobře připravil na souboj s totalitním zlem. Za konec jsem byla vděčná. Knížku doporučuju :-)
Velký knižní čtvrtek - 19. října
16.10.2017
Ocenění knihy (1)
2018 -
Barry Award
(Best Novel)
Kniha Dcera krále močálů v seznamech
(SPOILER) Az takym putavym thrillerom by som to nenazvala. Velku cast knihy som sa musela nutit, aby som pokracovala. Az ku koncu sa to konecne rozbehli, a hoci opis zivota v divocine by mohol byt zaujimavy, nejak ma tie nekonecne spomienky na stopovanie proste nebavili.
Psychologizacia postav bola zaujimava, skoda, ze nebol viac rozvinuty aj jej vztah s matkou, hoci chapem, ze islo hlavne o otca.
Celkovo ale vo mne ta kniha nezanechava dobry pocit. Casto aj krvilacny, psycho thriller dokaze priniest pocit zadostucinenia. Ale tu som to nemala a dost ma znechutila aj sprosta vrazda Lovca, ktora sa mi zdala vrcholne nadbytocna. Rozumiem jej vyznamu a tomu, ako mohla formovat hrdinku, ale zaobisla by som sa bez.