Syn podsvětí přehled
Vladimíra Šebová
Dcera zimy / Piesne troch svetov série
Když Matthewův obchůdek zmizí, ukáže se, že se propadl kamsi do podzemí. Aby ho jeho majitel našel, musí se vydat na nebezpečnou cestu do samotného podsvětí. Tam totiž končí všechny věci, které lidé ztratili. Do říše mrtvých s Matthewem poputuje okřídlená dívka Siréna, kterou vyhostili za zradu, lešij toužící po kouzelných předmětech a rusalka, která přišla o své srdce. Dostat je tam však může jen ten, kdo se v Navu narodil – syn podsvětí. Zvládnou čelit děsivým příšerám, ale i vlastním démonům a touhám?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Syn podsvětí. Přihlašte se a napište ho.
Hodnotím 3/5, to ale neznamená, že by se mi kniha nelíbila. Příběh je moc pěkný, oddechový a čtivý, ale ne nudný. Autorčin styl psaní mi poměrně sedl, až na konec, kde se objevilo pár klišé hlášek, a také jsem si díky ní více zamilovala slovanskou mytologii. Postavy byly sympatické (můj oblíbený je Finn), příběh jsem si s nimi moc užila. Číst knížku na podzim byl rozhodně moc dobrý nápad!
Při porovnání s prvním dílem (kterému jsem dala hodnocení 4/5) zde ale chybělo něco, díky čemu by mi příběh přirostl k srdci a vyvolal ve mě nějaké emoce. Dcera zimy skvěle zpracovala vztah dvou sester, což je mě blízké téma, navíc byl děj mnohem zajímavější. V Synovi nekonečna byl sice hezký, ale hlavní zápletka, přestože mě to bavila a těšila jsem se, co se postavám přihodí, mi přišla nahodilá a nepřijde mi, že by postavy v realitě uvažovaly stejným způsobem.
Co se týče Matthewa, od začátku bylo jasné, jakým směrem se jeho charakter vyvine, ale je rozhodně dobře, že se tak stalo. Trochu klišé, ale ty se neomrzí.:)
Kniha je příjemně oddechová a nenudíte se u ní, není to však velkolepá fantasy, kde do poslední stránky čtete jako na trní. Ideální na deštivé podzimní dny.
První díl se mi líbil více. Tady je hodně rozepisovaná minulost postav, jakoby vzpomínají, jak se poznaly apod. Ale vše zapadá a dává smysl. Tak trochu jiná fantasy, což je super!
Pasažér, Zmije a další knižní novinky (34. týden)
20.08.2023
Tlukot tisíců srdcí, Šťastně až do smrti a další knižní novinky (23. týden)
04.06.2023
Kniha Syn podsvětí v seznamech
pro dospívající mládež (young adult) slovanská mytologie říše mrtvých, podsvětí
2021 | Dcéra zimy |
2016 | Insomnia |
2023 | Syn podsvetia |
2021 | Azaelov pád |
2024 | Vlákna mágie |
Děj této knihy se odehrává v současnosti, narozdíl od prvního dílu. Našemu hlavnímu hrdovi, zámečníkovi, jednoho dne zmizí obchod do podsvětí, na Louku ztracených věci. Do života mu vstoupí Siréna, která potřebuje jeho pomoc na cestě za lovem démona, který se dostal do lidského světa.
Příběh mě vtáhl od začátku a knihu jsem si vážně užila. Líbí se mi, že nás autorka seznámí s příběhem více postav, ne jen jedné. Knihu si navíc užijí i ti, kteří nečetli první díl.