Dech přehled
Sarah Crossan
Nic pro nás není tak přirozené jako dýchání. Představte si ale svět, ve kterém si jen privilegovaní mohou koupit dostatek kyslíku k tomu, aby mohli tančit či si zahrát obyčejný fotbal. Svět, kde chudí jen stěží zaplatí účet za vzduch nezbytný k životu. Svět, v němž po netušené katastrofě přežívá zbytek obyvatel v hermeticky uzavřených městech s vlastní atmosférou. Pustou planetu Zemi, kde nejvzácnějším rostlinným druhem je obyčejný strom. Právě v takovém světě žije Alina, Bea, Quinn a jejich přátelé. Od ostatních mladých lidí se liší svou přemýšlivostí a odvahou něco ve svém okolí změnit. Odvahou nadechnout se jinak než druzí – svobodně. Dystopický román mladé irsko-americké autorky plný dobrodružství, při němž se doslova tají dech. -- zdroj: www.legie.info -- ... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2013 , BaronetOriginální název:
Breathe, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dech. Přihlašte se a napište ho.
Velmi dobře a lehce se to čte. Vůbec mi nevadilo, že to je o školácích. Sáhla jsem po tom náhodou, spokojeně zavírám a jdu dál. Nic nového to není, ale mě to bavilo :-)
60%
Sci-fi prakticky vůbec nečtu. Tady tahle knížka byla dost jednoduchá a obsah mě zaujal, i když mi všechno přišlo nějak nedotažené. Podívám se ještě na druhý díl, zajímá mě, jak to dopadne s Beou a Qinnem.
Doporučuji, ale myslím, že skalní fanoušky sci-fi nenadchne.
Kniha Dech v seznamech
Túto sériu som mala doma strašne dlho a v podstate som sa na ňu tešila, ale bolo to veľmi priemerné. Námet bol originálny, ale spracovanie už trochu viazlo. Do polky knihy som tápala, kto je kto a niektoré situácie a činy hrdinov boli nelogické. Ďalší diel si opäť prečítam, len kvôli tomu, že ho mám - inak by som sa na to už vykašlala.