Čas karmínu přehled

Čas karmínu
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508531/bmid_cas-karminu-env-508531.jpeg 4 67 67

Rudá Tygřice Ana se vrátila do Cyrilie. V zemi, jež bývala jejím domovem, však vládne temnota. Císařovna Morganya drtí Spřízněnce i obyčejné lidi železnou pěstí. Anini spojenci byli rozprášeni a pomoc od povstalecké skupiny Rudých plášťů je v nedohlednu. A nejhorší ze všeho je, že Ana ztratila svou schopnost ovládat krev. Bez ní netuší, kým vlastně je a zda dokáže Morganyu porazit. Konečný souboj je však nevyhnutelný – a v sázce je osud celého císařství.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

Crimson Reign, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čas karmínu. Přihlašte se a napište ho.

Nikidree
02.08.2024 2 z 5

Popravdě nerozumím tak vysokému hodnocení. První díl mě zaujal, bylo to něco nového, autorky prvotina (myslím) a mělo to potenciál. Druhým dílem jsem se jakž takž prokousala, ale mé zaujetí hodně opadlo a děj mě už zdaleka nebavil. Čímž se dostávám k tomuto poslednímu dílu, který pro mě byl skoro utrpením.
Příběh je dost rozvleklý a zdlouhavý. Ne opravdu mě nebavilo po několikáté číst, jak si postavy musí zas a znovu vzpomenout/zopakovat, proč to všechno dělají, nebo co by udělali dřív ale teď už ne.
Anu s Ramsonem jsem si neoblíbila, prostě jsem je jen brala. Což je nejspíš hlavní důvod, proč mě tato trilogie příliš neoslovila (s výjimkou prvního dílu). Sice bych řekla, že popsaní byli dobře, ale jejich chování a hlavně ta linka mezi nimi mi prostě nesedlo. A popravdě i popis událostí mě vůbec neoslovil. Prostě se to tak nějak všechno dělo.
Co ovšem nemůžu překousnout celý třetí díl, je zázračné přežívání většinou smrtelných zranění. Kdyby jednou tak budiž, ale zrovna tady jich bylo hned několik a obzvlášť poslední dvě které nastanou, mi budou v žaludku ještě chvíli ležet.
Víc se rozepisovat nebudu. Prostě mi to nesedlo, byť první díl tomu nenasvědčoval. Za sebe sérii doporučit nemůžu, ale věřím, že si své fanoušky najde. Ostatně hodnocení mluví za vše.
Dávám tedy 2*, protože autorka vymyslela pěkný svět i zajímavou magii, ale podání příběhu mě vůbec neoslovilo.

andrejci
23.12.2023 4 z 5

No rozhodně lepší než druhý díl. Ale i tak to nebylo nic převratného.
Co se mi líbilo, tak bylo střídání různých úhlů pohledu. Rozhodně to děj trošku oživilo. Rozhodně mi, ale vadil styl psaní. Poslední díl a nic velkolepého se nedělo.
Celá série je podle mě zajímvá, ale chtělo by to lépe zpracovat. Všechny 3 díly jsou za mě průměr. Nápad a svět není špatný. Ale jak říkám dalo by se to lépe zpracovat.

klarka009
23.09.2023 4 z 5

Přišlo mi, že díl od dílu to bylo slabší a slabší. V knize se kapitoly střídají z pohledu tří postav. Anny, Ramsona a Linn, kterou jsem si i s Kaisem velmi oblíbila. Dočkáte se spousty politikaření, akce, ale na mě málo romantiky :-/
Celkově tato série nebyla vůbec špatná, i když první díl jasně vede. Ten byl opravdu skvělý a s tímto se nedá vůbec srovnávat. Jsem zvědavá čeho se od autorky ještě dočkáme :)

Všechno, co jsme ztratili, Dny rozhodnutí a další knižní novinky (10. týden)

05.03.2023

„Nejhorší přízraky člověka pronásledují v jeho vlastní mysli. “

Kniha Čas karmínu v seznamech

Amélie Wen Zhao