Dej mi své jméno přehled

Dej mi své jméno
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406680/bmid_dej-mi-sve-jmeno-ahk-406680.jpeg 4 1021 1021

Dej mi své jméno série

1. díl >

Příběh nečekané a silné lásky mezi dospívajícím Eliem a o pár let starším Oliverem, odehrávající se ve vile na jednom útesu italské Riviéry. Ani jeden z nich není na následky vzájemné přitažlivosti připraven, oba proto nejdřív předstírají lhostejnost. Jenže v průběhu následujících neklidných letních dnů jejich vášeň nesená neúprosnými proudy posedlosti, strachu, fascinace a touhy vzrůstá a oba mladíci začínají opatrně prozkoumávat své pocity. V hloubi jejich duší se zrodí láska trvající šest týdnů a přinese jim zkušenost, která je poznamená na zbytek života. Ti dva totiž na Riviéře a během jednoho dusného večera v Římě objeví něco, co možná už nikdy znovu nenajdou: naprostou důvěrnost. André Aciman zachycuje ve své upřímné, nesentimentální a srdcervoucí elegii na lidskou vášeň psychologické manévry doprovázející přitažlivost tak bravurně jako málokdo. Román Dej mi své jméno se čtenářem nezachází v rukavičkách, nedělá si žádné iluze a je zcela nezapomenutelný.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , #booklab
Originální název:

Call Me by Your Name, 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dej mi své jméno. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (260)

Miborrow
25.09.2024 4 z 5

Mládí je období mnohých krás, kdy člověk poznává sám sebe a poznává pocity o kterých dosud neměl ani ponětí. Zvláště, když Vám do života přijde někdo jako Oliver a svět který jste znali, změnil z ničeho nic svou tvář v záplavě pocitů, které chtějí slyšet jen to jedno slovo „Elio"... Začátek nenadchne, ale chce to vydržet a dočkáte se právě toho, co jste od knihy očekávali. Pokud nevěříte na pravou lásku, tak dejte knize šanci, oni ji totiž vážně našli.

martasab
25.09.2024 5 z 5

Asi jsem zmlsaná filmem, ten mi připadal lepší, ale těžko se hodnotí film oproti knize, stále je to jeden z nejhezčích příběhů, co znám.


Artep071
26.08.2024 3 z 5

Moc jsem se těšila na tento příběh ale i přes všechny věhlasné komentáře mě to nebavilo.. Klukům jsem to prostě nějak nevěřila a to nemá nic společného s tím jaký dojem na mě udělal závěr tohoto dílu. Na druhý dil si dám oraz.. Teď bych to nezvládla :)
Ps: filmové zpracování jsem si dala po přečtení jen tak z hecu.. zda mě to nepřesvědčí ke změně názoru :)) je to strašný posér.. Ble.. Určo kniha je lepší!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Čtení, které vás navnadí na léto

15.07.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2007 - Lambda Literary Award (Gay Fiction)


Kniha Dej mi své jméno v seznamech

v Právě čtených36x
v Přečtených1 339x
ve Čtenářské výzvě350x
v Doporučených165x
v Knihotéce444x
v Chystám se číst624x
v Chci si koupit134x
v dalších seznamech14x