Dějiny jídla ve 100 receptech přehled
William Sitwell
Autor shromáždil pozoruhodné a význačné recepty, počínaje jednoduchými pokrmy z Bible a klínopisných tabulek a konče haute cuisine moderní doby. Postupuje chronologicky, počínaje chlebem ze starověkého Egypta, putuje po všech kulturách a regionech, všímá si zmínek o jídle v antických pramenech i severských ságách, zmiňuje přelomové i nadčasové kuchařské knihy, jmenuje osobnosti jako Brillat-Savarin nebo Julie Childová. Nejde o kuchařku, nikdo netvrdí, že všechna jídla, o kterých Sitwell píše, si čtenář může i uvařit, ale o zábavné a překvapivé nahlédnutí do dějin člověka a jeho kultury.... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2014 , ArgoOriginální název:
A History of Food in 100 Recipes
více info...
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dějiny jídla ve 100 receptech. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (3)
Dějiny jídla ve 100 receptech jsou velkorysou knihou, která nemůže chybět kuchařským profesionálům, lidem, kteří se zajímají o vaření, a zejména lidem, kteří o vaření rádi čtou. Je v ní neuvěřitelné množství informací, které jsou podávány jako zákusky po dobrém chodu. Autor navíc píše s lehkostí a humorem, který z knihy nedělá vážnou příručku, ale vzrušující výlet do dějin naší dennodenní potřeby – jídla.
Kniha, která je naprostým skvostem, neuvěřitelně LAHODNĚ a strhujícím způsobem napsaná!
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Dějiny jídla ve 100 receptech v seznamech
v Právě čtených | 1x |
v Přečtených | 11x |
ve Čtenářské výzvě | 2x |
v Doporučených | 1x |
v Knihotéce | 9x |
v Chystám se číst | 12x |
v Chci si koupit | 4x |
Nemůžu si pomoct, ale tahle podivná kniha ve mně zjevně zanechala naprosto opačné pocity, než ve většině ostatních čtenářů. Četla se mi neuvěřitelně špatně, s přestávkami jsem se jí věnoval víc než rok (!) a kdyby to nebyl dárek, tak by šla z domu po několika prvních listech.
Celou dobu jsem se těšil na těch 100 receptů, ale nakonec jsem dostal jen totálně chaotickou směs bizarních historek, neověřených domněnek, debilních názorů (kapitola o mikrovlnkách mě doslova zvedla ze židle) a útržkovitých postupů, podle kterých by nic neuvařil ani Babica.
Je mi to docela líto, protože autor má zjevně obrovský přehled (ačkoli se mi zdá, že ho má sice skoro ve všem - jen ve vaření ne), ale neumí udržet myšlenku ani v rámci jednoho odstavce, což mě u tohoto druhu literatury opravdu dovádí k nepříčetnosti. Má to být naučná literatura!
A zatím je to jako "dokument" na Prima Zoom :-/ Laciné, špatné a plné chyb.