Dekameron 2000 aneb Láska v Praze přehled

Dekameron 2000 aneb Láska v Praze https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12360/bmid_dekameron-2000-aneb-laska-v-praze-eSD-12360.jpg 4 102 102

Sto povídek a drobných příběhů nás zpravuje o stavu sexuálního chování současných Čechů, případně i o jejich milostných problémech. Kniha předvádí galerii nejrůznějších lidských typů, situací a motivů, prostředí a praktického jednání. Kniha působí dojmem, že spisovatel vymetl šuplíky svých studií a náčrtů k předchozím dílům a propojil je příběhem, v němž on sám hraje určitou úlohu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dekameron 2000 aneb Láska v Praze. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Lac
13.02.2021 1 z 5

Osobně nemám rád bolševické retro, tohle je celkem povedené pro svou syrovost. Nekonečné spojování žen a mužů, zde je kladem, že příliš nepopisuje, v dnešní době by napsal i homo příběhy.
Knihu jsem dočet s odporem do poloviny, už mi vadil opakovací styl psaní a samotné opakování motivů příběhů, které čtenář předem vytuší. Zábava se pomalu vytrácí.

Sněžková
10.02.2020 5 z 5

Po půlroce trápení a přeskakování od této knížky k jiným knihám jsem ji konečně udolala... Nejde o to, že by byla těžká na čtení, spíš jsem byla líná ji s sebou tahat. Všech těch skoro šest set stran narvaných krásným projevem, otevřenými srdci i klíny, touhou, chutí i nechutí, hloupostí i dobrotou. Všechny povídky jsou reálné, mohly se stát. Mohl je autorovi taky kdosi vyprávět. A nebo se zkrátka umí dívat a naslouchat, jak moc je život obyčejný se svými deseti deky salámu a dvěma rohlíky i nádherný s prachovými peřinami a kaviárem a šampaňským.
Život je fajn.
Pane Párale, opět děkuji za krásné počtení.


SSTknihy
07.11.2018 4 z 5

Milostné příběhy v typickém Páralovském stylu, odrážející erotické, partnerské i sexuální vztahy v 90. letech minulého století. Nastavené zrcadlo fakt nikoho nešetří a musím říct, že mě kniha bavila kdysi a baví mě i teď. Jen ten odstup téměř 30 let odhalil možná trochu víc směšnosti, hlouposti, beznaděje, tragikomiky, zoufalství, naivity a neporozumění, než by si člověk přál :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dekameron 2000 aneb Láska v Praze v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených185x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených3x
v Knihotéce88x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit2x