Jádro přehled
Peter V. Brett
Démonská série série
< 5. díl
Od nepaměti se noční temnotou plíží krvelační démoni lovící lidi. Bezpečných míst k životu je stále méně a zdá se, jakoby pronásledovanému lidstvu už nezbývala žádná naděje. Pak povstali dva bojovníci, blízcí si jako bratři, dokud je nerozdělila trpká zrada. Arlen Sedlák – Tetovaný, od hlavy po paty pokrytý chranami, které mu umožňují bojovat s démony tváří v tvář – a vítězit. Jardir, vyzbrojený mocnými magickými zbraněmi z dávnověku. Prohlásil se Osvoboditelem, který má podle proroctví sjednotit lidstvo a vést ho k vítězství v šaraku ka – konečné válce proti démonům. Aby lidstvo mělo šanci ve válce zvítězit, vydávají se Arlen, Renna a Jardir do Jádra, nejtemnějších hlubin zla, odkud podle jejich očekávání není už pro nikoho návratu…... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2018 , TritonOriginální název:
The Core, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jádro. Přihlašte se a napište ho.
Tak tahle série byla parádní. Vůbec jsem nečekala až tak propracovaný svět, tolik zajímavých postav a příběhů. Bylo to napínavé, překvapující a nabité akcí. Některé postavy mě bavily víc než jiné ale celkově mě čtení neskutečně chytilo a hltala jsem slovo za slovem.
Překvapil mě závěr, i když jsem tušila že to tak nějak dopadne, pořád jsem naivně doufala v trochu jiný konec. Možná právě pro to si závěrečné setkání v Kotlině vyžádalo pořádnou dávku slz. Pokud u nás vyjdou i jiné knihy z tohoto světa je pravděpodobné že se pustím do jejich čtení.
velmi dobrá séria , premyslený svet aj postavy, všetky časti kníh dávali zmysel pri vysvetlovaní postáv a ich pozadia, posledný diel naozaj dobrý až ten áno rýchly koniec kde by som čakal viac vysvetlenia a možno nejaké stránky navyše, každopadne ako séria určite 4,5/5 až mi ostalo smutno že to cele skončilo !
Kniha Jádro v seznamech
2010 | Tetovaný |
2010 | Pouštní Kopí |
2013 | Válka za bílého dne |
2015 | Trůn lebek |
2018 | Jádro |
Tak a máme tady konec zajímavé série. Musím přiznat, že to pro mě bylo zklamání. Jádro je samo o sobě dost dlouhé, ale opravdová akce se tam vyskytuje jen zřídka. Mělo to být velké ukončení tak skvělého světa, který byl vybudován opravdu pěkně, ale bohužel. Přelétáme nudné kapitoly, které berou prostor zajímavým linkám, které autor na konci vyřeší za deset stránek. Celá série k něčemu směřuje, vyvrcholení, akce. A autor není schopný věnovat tomu více než dvě kapitolky? Ty knihy jsou fakt dobrý, mají vysoký potenciál, ale je zde to ALE. Autor vůbec nemusel psát tak sálodlouhé knihy a nejspíš by to Démonské sérii prospělo více, než 750+ stan ve směs o ničem důležitém, pro ten samotný příběh. Proto hodnotím 3/5 a celou sérii 4/5.